Over de pagina Cadeaukaarten

BÈTA-DISCLAIMER: De functie Cadeaukaart wordt op dit moment bèta-getest. Als je wilt deelnemen aan ons bèta-programma, kun je hier contact met ons opnemen. Tijdens de bèta-tests kun je de volgende URL gebruiken om op de cadeaukaartpagina te komen: http://[servername].posios.com/management/en-US/#/payments/giftcards.

De pagina Cadeaukaarten in Restaurant Manager geeft gedetailleerde informatie weer over alle cadeaukaarten die zijn gelieerd aan je Restaurant-account.

Om op de pagina Cadeaukaarten te komen, klik je in Restaurant Manager op Betalingen > Cadeaukaarten.

Hieronder vind je een uitsplitsing van de gegevens die worden weergegeven op de pagina Cadeaukaarten:

Samenvatting

VERKOCHTE WAARDE

De cumulatieve monetaire waarde van alle cadeaukaarten die zijn geactiveerd op je account.

INGEWISSELDE WAARDE De cumulatieve waarde van alle verkopen die zijn gedaan te laste van een cadeaukaart.

OPENSTAANDE WAARDE

De cumulatieve niet-gebruikte waarde die overblijft op actieve cadeaukaarten.

VERVALLEN WAARDE

De cumulatieve monetaire waarde die overblijft op vervallen cadeaukaarten.

ACTIEVE CADEAUKAARTEN

Het totale aantal cadeaukaarten dat actief is.

Overzicht
ID Het unieke nummer dat je toewijst aan een cadeaukaart.
OPMERKING: bij omgevingen die uit meerdere locaties bestaan, moet je opletten dat je geen dubbele ID-nummers uitgeeft.
DATUM ACTIVERING De datum dat de cadeaukaart is geactiveerd in Restaurant POS. Zie Een cadeaukaart activeren.
VERVALDATUM De datum waarop de geactiveerde cadeaukaart vervalt.
OPMERKING: in sommige regio's is het gebruiken van vervaldata bij cadeaukaarten verboden.
OORSPRONKELIJK BEDRAG Het startbedrag dat op de cadeaukaart was geladen in Restaurant POS. Zie Een cadeaukaart activeren.
HUIDIG SALDO De huidige monetaire waarde van de cadeaukaart. Dit kan ook vanuit Restaurant POS worden gecontroleerd, zie Het saldo van een cadeaukaart controleren.
STATUS
  • Actief: de kaart is geactiveerd in Restaurant POS en heeft een resterend saldo.
  • Vervallen: de kaart heeft zijn vervaldatum, zoals is vastgelegd in de cadeaukaartinstellingen, overschreden. Er kan een resterend saldo op staan.
  • Leeg: de kaart is niet vervallen, maar heeft geen resterende monetaire waarde. Er kan op elk gewenst moment meer saldo worden toegevoegd, zie Een cadeaukaart heropladen.

Cadeaukaartinstellingen bewerken

1. Klik in de pagina Cadeaukaarten in Restaurant Manager op Instellingen.
    • Vervaldatum inschakelen: indien niet geselecteerd, vervallen cadeaukaarten die je onder je account aanmaakt, nooit.
    • Cadeaukaarten vervallen na: stel het aantal maanden in totdat de cadeaukaart vervalt. Dit aantal maanden wordt altijd berekend vanaf de datum dat de cadeaukaart wordt geactiveerd in Restaurant POS.
  2. Klik op Opslaan om het venster te verlaten.

En nu?

Voor meer informatie over individuele cadeaukaarttransacties ga je naar de pagina Cadeaukaarttransacties