Checklist voor heropening Lightspeed Restaurant L-Series

Als u uw restaurant na een pauze of vakantieperiode weer heropent, kan dit stress opleveren. Er moeten immers veel zaken voorbereid worden: menu's controleren, werknemers opleiden en recepten opnieuw bekijken, en dit alles terwijl u zelf ook weer up-to-date moet raken met de ins en outs van uw bedrijf. We hebben een gids gecreëerd met enkele taken die u snel kunt voltooien, zodat Lightspeed Restaurant weer voor u klaar staat en u weer klanten kunt helpen. Zo kunt u zich goed voorbereiden en zo snel mogelijk heropenen. Opmerking: De checklisttaken die met een asterisk (*) zijn gemarkeerd, zijn alleen noodzakelijk als uw bedrijf dit apparaat of deze service gebruikt. U vindt een afdrukbare versie van deze checklist onderaan dit artikel.

Tip

Gebruik de selectievakjes bij elke stap om bij te houden welke stappen u hebt voltooid.

Controleer uw accountconfiguratie in Restaurant Manager

Producten: Controleer uw producten, toevoegingen, combo's en/of keuzes, categorieën en menu‘s, evenals de bijbehorende prijzen en belastingtarieven. De producten en prijzen die u aanbiedt zijn mogelijk veranderd, dus zorg ervoor dat deze weer actueel zijn voor wanneer u heropent.
Gebruikers: Bekijk al uw gebruikers, zorg ervoor dat alle gebruikers actueel zijn en dat ze zijn toegewezen aan hun toepasselijke gebruikersgroepen en/of individuele toestemmingen.
Vloerplannen: Controleer uw vloerplan(nen). Op basis van de COVID-19-richtlijnen kan het een goed idee zijn om uw vloerplan en/of tafels aan te passen om afhaal- en leveringsworkflows in goede banen te leiden. Als uw bedrijf afhaaltafels gebruikt, maak dan een afzonderlijke vloer voor uw afhaaltafelknop(pen).
Tafels: Zorg ervoor dat uw vloerplan tafelknoppen bevat die op bestellingstype zijn gesorteerd. Als uw bedrijf meer afhaal- en leveringsopties aanbiedt, maak dan knoppen voor de afhaal- en leveringstafeltypes aan voor de POS. Zie Tafels gebruiken voor afhaal- en leveringsbestellingen voor meer informatie.
Quick service-modus: Als uw bedrijf overstapt op quick service-workflows, schakel dan de POS-appinstelling Quick Service-modus in. In deze bestellingsmodus worden tafels en trajecten verwijderd om het afrekenen sneller te laten verlopen.

Check uw hardware

Router - Bevestig dat u een functionele netwerk-/wifiverbinding hebt. Verifieer de netwerkverbinding op elk apparaat door te bevestigen met welk wifinetwerk het is verbonden. Om met elkaar te kunnen communiceren moeten alle Lightspeed-apparaten met hetzelfde netwerk zijn verbonden. Als u problemen met uw netwerkverbinding ondervindt, neem dan contact op met uw internetprovider of installateur.
iOS-apparaten - Controleer of uw iOS-apparaten naar de meest recente appversie van de Lightspeed Restaurant POS-app zijn bijgewerkt. Ga naar de App Store, tik op uw profielpictogram rechtsboven in het scherm en scrol omlaag om te zien of er updates beschikbaar zijn. Als Lightspeed Restaurant POS op het scherm verschijnt, tik dan op Updaten.
Printers - Zorg ervoor dat alle bar-, keuken-, kasticket- en fiscale printers aanstaan en met uw iOS-apparaat en netwerk zijn verbonden. Open de Lightspeed Restaurant POS-app op uw iPad. Tik op het inlogscherm Gebruiker/PIN op Tools > Printtestom een lijst van verbonden printers te zien. Controleer of al uw printers in de lijst staan en dat hun IP-adressen overeenkomen met wat in Restaurant Manager is ingevoerd.
Betaalterminals - Zorg ervoor dat alle betaalterminals aanstaan en juist zijn aangesloten op het netwerk. Dit geldt voor verbindingen via bluetooth, wifi of een ethernetkabel (LAN-kabel). Aangezien betaalterminals verschillen per regio en betalingsverwerker, verwijzen we u naar de pagina Betalingsverwerker voor meer informatie over het instellen van elk type terminal.
*Liteserver - Bevestig de verbinding van uw LiteServer door in te loggen op Restaurant Manager> Support > en de verbindingsstatus van uw LiteServer te controleren. Als uw LiteServer offline is, controleer dan of de LiteServer is ingeschakeld door eenmaal op de vierkante aan-uitknop van het apparaat te drukken. Wacht tot de LiteServer is opgestart (dit kan vijf minuten duren). Vernieuw de Restaurant Manager Support-pagina tot de verbindingsstatus Online is. Als u problemen tegenkomt, zie dan Tips voor probleemoplossing hieronder.
*Scanners - Als uw bedrijf scanners gebruikt om producten aan een bestelling toe te voegen, zorg dan dat de scanner opgeladen en verbonden is. De Socket Mobile Scanner maakt verbinding met het iOS-apparaat via bluetooth. Om de koppeling te bevestigen, gaat u naar uw iOS-instellingen en controleert u of bluetooth is ingeschakeld en met de scanner is gekoppeld.
*Customer facing Display (CFD) - Bevestig dat het Customer Facing Display-apparaat juist is aangesloten op het POS-apparaat. Als u tijdens het opstarten van de Lightspeed CFD-app aan de onderkant van het scherm een rode stip ziet, moet u het CFD-apparaat repareren.
*Kitchen Display System - Log in en test uw Kitchen-scherm voordat u heropent om er zeker van te zijn dat het nog steeds verbonden is met het netwerk en bestellingen ontvangt. Verwijder oude tickets door op het hamburgermenu linksboven en vervolgens op Alle tickets verwijderen te tikken.
*Self-order menu - Zorg ervoor dat uw Self-Order Menu-apparaat met hetzelfde netwerk is verbonden als het POS-apparaat. Controleer of uw Menu-app is verbonden door een testtransactie uit te voeren.

Test de werking van uw Restaurant POS-app

Log in op de Lightspeed Restaurant POS-app om te controleren of alle gebruikers kunnen inloggen
Bevestig vloerplantoegang voor elk gebruikerstype
Controleer uw menu‘s, categorieën en producten door items aan een kasticket toe te voegen
Stuur een bestelling naar een bar- of keukenprinter
 Print een kasticket
 Voltooi een testtransactie op een betaalterminal
  Voltooi een kasticket
Annuleer een betaling of voltooid kasticket
Als u Z-rapporten gebruikt, genereer dan vóór het starten van uw eerste shift een Z-rapport (Dag en Gebruiker) om uw totalen te wissen
Stuur uw personeel de Checklist voor proefdraaien. Dit is een handige tool voor het leren van Lightspeed POS-workflows (of kennis erover op te frissen).

Tips voor probleemoplossing

Hieronder vindt u een lijst met veelvoorkomende foutberichten bij het heropenen van Lightspeed Restaurant na een tijdje te zijn weggeweest. Klik op de pijltjes voor de beschrijvingen van deze foutberichten en enkele stappen voor probleemoplossing.

• Dit betekent dat de POS niet in staat is om verbinding te maken met onze cloud of LiteServer-servers. Als u met cloud werkt, controleer dan uw internetverbinding door een andere applicatie of ander browservenster te openen. Als u een LiteServer gebruikt, is het apparaat mogelijk offline.
    Probleemoplossing: Als de LiteServer offline is, betekent dit dat deze is uitgeschakeld, de verbinding met uw netwerk is verbroken of dat het IP-adres mogelijk is veranderd. Controleer de connectiviteitsstatus van de LiteServer op de Supportpagina van Restaurant Manager. Als de connectiviteitsstatus Offline is, controleer dan de kabels en schakel het apparaat uit en weer aan. Als de connectiviteitsstatus Online blijft, noteer dan het IP-adres van de LiteServer en update dit door op het POS-inlogscherm op Server configureren te tikken.

• Dit betekent dat het iOS-apparaat dat de printtaak stuurt geen verbinding met de printer kan maken.
    Probleemoplossing: Het IP-adres van de printer is gewijzigd en moet worden bijgewerkt in Restaurant Manager, of uw iOS-apparaat bevindt zich op het verkeerde wifinetwerk.

• Dit betekent dat uw gebruikersnaam en/of wachtwoord onjuist is. Let op: beide zijn hoofdlettergevoelig.
    Probleemoplossing: Selecteer Wachtwoord vergeten op de Restaurant Manager-inlogpagina om de inloggegevens van uw beheerdersaccount te resetten. Als een POS-gebruiker zijn/haar inloggegevens is vergeten, kan een beheerder deze resetten door naar Restaurant Manager > Gebruikers te gaan en de gebruiker te selecteren waarvoor de inloggegevens moeten worden gereset.

Controleer toegevoegde producten of integraties

Levering: Zorg ervoor dat uw menu‘s en openingstijden overeenkomen met uw leveringsintegratie, zeker als deze informatie sinds de heropening is gewijzigd.
Levering: Stuur een testbestelling via Lightspeed Delivery om te testen of de POS en de leveringsplatform(en) zijn verbonden.
Self-Order Menu: Als uw workflows nu op Quick Service zijn gericht, zorg er dan voor dat uw Self-Order Menu is geconfigureerd op de Kiosk-modus in plaats van de Tafel-modus.

Vragen?

Als u niet zeker weet hoe u een bepaalde workflow voltooit, volg dan de snelkoppelingen in de checklist naar de overeenkomstige artikelen in het Helpcentrum. U kunt ook naar een antwoord zoeken in het Restaurant Helpcentrum door een vraag in te typen in de zoekbalk boven, of door de themacategorieën te bekijken in het menu links.

Als u problemen tegenkomt tijdens het voltooien van de heropeningschecklist, neem dan contact op met het Supportteam. Wij staan klaar om u te helpen!

Attachments