Over de pagina Cadeaubonnen

De pagina Cadeaubonnen in Restaurant Manager geeft gedetailleerde informatie weer over alle cadeaukaarten die zijn gelieerd aan je Restaurant-account.

Om op de pagina Cadeaubonnen te komen, klik je in Restaurant Manager op Betalingen > Cadeaubonnen.

Hieronder vind je een uitsplitsing van de gegevens die worden weergegeven op de pagina Cadeaubonnen:

Samenvatting

VERKOCHTE WAARDE

De cumulatieve monetaire waarde van alle cadeaubonnen die zijn geactiveerd op je account.

INGEWISSELDE WAARDE De cumulatieve waarde van alle verkopen die zijn gedaan te laste van een cadeaubon.

OPENSTAANDE WAARDE

De cumulatieve niet-gebruikte waarde die overblijft op actieve cadeaubonnen.

VERVALLEN WAARDE

De cumulatieve monetaire waarde die overblijft op vervallen cadeaubonnen.

ACTIEVE CADEAUBONNEN

Het totale aantal cadeaubonnen dat actief is.

Overzicht
ID Het unieke nummer dat je toewijst aan een cadeaubon.
OPMERKING: bij omgevingen die uit meerdere locaties bestaan, moet je opletten dat je geen dubbele ID-nummers uitgeeft.
DATUM ACTIVERING De datum dat de cadeaubon is geactiveerd in Restaurant POS. Zie Een cadeaubon activeren.
VERVALDATUM De datum waarop de geactiveerde cadeaubon vervalt.
OPMERKING: in sommige regio's is het gebruiken van vervaldata bij cadeaubonnen verboden.
OORSPRONKELIJK BEDRAG Het startbedrag dat op de cadeaubon was geladen in Restaurant POS. Zie Een cadeaubon activeren.
HUIDIG SALDO De huidige monetaire waarde van de cadeaubon. Dit kan ook vanuit Restaurant POS worden gecontroleerd, zie Het saldo van een cadeaubon controleren.
STATUS
  • Actief: de kaart is geactiveerd in Restaurant POS en heeft een resterend saldo.
  • Vervallen: de kaart heeft zijn vervaldatum, zoals is vastgelegd in de cadeauboninstellingen, overschreden. Er kan een resterend saldo op staan.
  • Leeg: de kaart is niet vervallen, maar heeft geen resterende monetaire waarde. Er kan op elk gewenst moment meer saldo worden toegevoegd, zie Een cadeaubon heropladen.

Cadeauboninstellingen bewerken

1. Klik in de pagina Cadeaubonnen in Restaurant Manager op Instellingen.
    • Vervaldatum inschakelen: indien niet geselecteerd, vervallen cadeaubonnen die je onder je account aanmaakt, nooit.
    • Cadeaubonnen vervallen na: stel het aantal maanden in totdat de cadeaubon vervalt. Dit aantal maanden wordt altijd berekend vanaf de datum dat de cadeaubon wordt geactiveerd in Restaurant POS.
  2. Klik op Opslaan om het venster te verlaten.

En nu?

Voor meer informatie over individuele cadeaubontransacties ga je naar de pagina Cadeaubontransacties