Uw Lightspeed Payments-hardware instellen

Zodra uw Lightspeed Payments-account geconfigureerd is en u uw betalingshardware ontvangen heeft, kunt u uw terminal instellen.

De volgende terminals zijn geschikt voor Lightspeed Payments:

Europa

VS

Canada

Het is belangrijk dat u alleen de terminal gebruikt die aan u is geleverd door Lightspeed, aangezien een terminal die is verkregen van een externe partij mogelijk niet op de juiste manier is geconfigureerd voor uw account en een veiligheidsrisico kan vormen.

Uw betaalterminal configureren

Deze opties zijn niet beschikbaar met de Genius-terminals of Mobile Tap.

Als u uw betaalterminal opnieuw moet toewijzen aan een nieuwe winkellocatie of als uw nieuwe terminal nog niet is geconfigureerd, kunt u de terminal handmatig toevoegen aan uw account via het tabblad Financiële diensten van uw backoffice.

Als uw betaalterminal al met uw winkel is gekoppeld, verschijnt deze op het tabblad Terminaltoewijzing onder Financiële diensten > Instellingen > Terminaltoewijzing. Vanaf deze pagina kunt u uw betaalterminal toewijzen, bewerken of de toewijzing ongedaan maken.

Image shows the 'Terminal Assignment' page in the Financial Services tab.

Uw betaalterminal toewijzen aan uw winkel

Als u uw nieuwe betaalterminal van Lightspeed ontvangt, is deze standaard al geconfigureerd voor uw account. U hoeft de betaalterminal dus alleen maar aan te sluiten en te koppelen. Als uw betaalterminal nog niet is geconfigureerd, kunt u deze handmatig toevoegen aan uw account.

Uw betaalterminal moet zijn geüpdatet tot firmwareversie 1.94 of hoger. Als uw terminal niet is geüpdatet naar versie 1.94 of hoger, geeft uw terminal een foutbericht weer met de tekst "Unable to setup. No store assigned. Reach out to the provider of this terminal for assistance" (Kan niet worden geconfigureerd. Geen winkel toegewezen. Neem contact op met de leverancier van deze terminal voor hulp). Neem contact op met support om uw betaalterminal te configureren.

1. Zorg dat uw betaalterminal fysiek is geconfigureerd en is verbonden met wifi.
  2. Als uw betaalterminal momenteel niet is toegewezen aan een winkel, geeft de betaalterminal een code van zes cijfers weer. Deze code wordt elke vijf minuten vernieuwd.
  3. Navigeer in Restaurant Manager naar Financiële diensten > Instellingen > Terminaltoewijzing.
  4. Klik op Terminal toewijzen
    Image shows the 'Terminal Assignment' page in the Financial Services tab. The button titled 'Assign terminal' has been highlighted.
  5. Voer de code van zes cijfers in die momenteel op de terminal wordt weergegeven.
    Image displays a pop-up module titled 'Assign a terminal'.
  6. Klik op Updaten.

De terminal wordt vernieuwd en de terminal verschijnt nu op het tabblad Terminaltoewijzing. U kunt nu het koppelen van uw terminal met een locatie en POS-configuratie voltooien.

Een betaalterminal verplaatsen tussen locaties

1. Navigeer in Restaurant Manager naar Financiële diensten > Instellingen > Terminaltoewijzing.
  2. Klik op het serienummer van de terminal die u opnieuw wilt toewijzen.
    Image shows the 'Terminal Assignment' page in the Financial Services tab. The column displaying the serial numbers of all associated payment terminals has been highlighted.
  3. Selecteer onder Toegewezen locatie de nieuwe locatie waaraan u de terminal wilt toewijzen.
    Image displays a pop-up module titled 'Terminal details'. The section titled 'Assigned location' has been highlighted, displaying a dropdown window where a new location for the terminal can be assigned.
  4. Klik op Updaten.

De terminal wordt vernieuwd en de terminal verschijnt nu op het tabblad Terminaltoewijzing. U kunt nu het koppelen van uw terminal met de nieuwe locatie en POS-configuratie voltooien.

De toewijzing van een terminal aan uw winkel ongedaan maken

Als u een betaalterminal volledig uit uw winkel wilt verwijderen, kunt u de toewijzing van de terminal volledig ongedaan maken. Hierdoor wordt de betaalterminal volledig uit de winkel verwijderd.

Opmerking: de terminal kan opnieuw aan een account worden toegewezen nadat de toewijzing ongedaan is gemaakt.

1. Navigeer in Restaurant Manager naar Financiële diensten > Instellingen > Terminaltoewijzing.
  2. Klik op het serienummer van de terminal waarvan u de toewijzing ongedaan wilt maken.
  3. Klik onder Toegewezen locatie op Toewijzing terminal ongedaan maken.
    Image displays a pop-up module titled 'Terminal details'. The section titled 'Assigned location' has been highlighted, with the button titled 'Unassign terminal' visible.
  4. Klik op Updaten.