Bestellingen bewerken

Zodra een product is toegevoegd aan een bestelling, wordt het een bestelitem. Indien vereist, kunnen gebruikers bestelitems op verschillende manieren verder bewerken.  Gebruikers kunnen bestelitems verwijderen door naar links te swipen op de bestelitemnaam; gebruikers kunnen een klant aan de bestelling toevoegen; gebruikers kunnen bestelitems bewerken door het menu Itemopties te gebruiken; of gebruikers kunnen een bestelling bewerken via het gedetailleerde Betalingenscherm.

Bestelitems bewerken met het menu Itemopties

Het menu Itemopties biedt verschillende acties voor bestelitems.

1. Op het Bestelscherm in Restaurant POS tik je op het bestelitem in kasticketweergave om het menu Itemopties te openen.
  2. Tik op een optie om de actie uit te voeren.
    LET OP: sommige acties vereisen mogelijk bepaalde gebruikersrechten of de hulp van een gebruiker met hogere rechten. Raadpleeg Gebruikersgroepen toewijzen en Verhoogde rechten gebruiken voor meer informatie.

Itemopties

Hoeveelheid

De bestelde hoeveelheid wijzigen

Naam bewerken

De productnaam die wordt weergegeven op het ticket of kasticket van de keuken of bar bewerken.

LET OP: je moet dit recht hebben ingeschakeld of de hulp van een gebruiker met verhoogde rechten vragen.

Prijs wijzigen

De productprijs voor uitsluitend dat bestelitem aanpassen.

LET OP: je moet dit recht hebben ingeschakeld of de hulp van een gebruiker met verhoogde rechten vragen.

Toevoegingen

Selecteer een andere toevoeging voor het bestelitem. Deze optie is uitsluitend beschikbaar voor producten met toegewezen toevoegingen. Raadpleeg Toevoegingen toewijzen aan categorieën en producten.

Kortingen

Pas een korting toe op het bestelitem. Je moet een afgeprijsd product hebben aangemaakt om kortingen te kunnen toepassen. Raadpleeg Kortingen aanmaken

LET OP: je moet dit recht hebben ingeschakeld of de hulp van een gebruiker met verhoogde rechten vragen.

LET OP: open kortingen zijn momenteel niet beschikbaar in Quick Service-modus.

Vrijstelling van btw

Een vrijstelling van btw toepassen op of terugzetten naar een bestelitem. Deze optie is uitsluitend beschikbaar in accounts exclusief btw.

LET OP: je moet dit recht hebben ingeschakeld of de hulp van een gebruiker met verhoogde rechten vragen.

Terugbetaling

Verwerk een terugbetaling voor het bestelitem. Deze optie is alleen beschikbaar voor producten met de instelling Terugbetaling toestaan ingeschakeld. Zie Terugbetaalbare producten configureren.

Verwijderen

Verwijder het bestelitem uit de bestelling.