Terugbetaalbare producten configureren

Configureer terugbetaalbare producten, zoals aanbetalingen voor flessen of catering, voor items die u wellicht moet terugbetalen aan klanten nadat ze hebben besteld in de Restaurant POS-app. Om terugbetaalbare producten te kunnen gebruiken in Restaurant POS, moet u eerst:

1. Nieuwe terugbetaalbare producten aanmaken of bestaande producten terugbetaalbaar maken
  2. De gebruikersrol Terugbetaling inschakelen voor een of meerdere gebruikers

Nieuwe terugbetaalbare producten aanmaken

Als het item dat u wilt terugbetalen niet bestaat in uw account, maak er dan een nieuw terugbetaalbaar product voor aan.

1. Klik in Restaurant Manager op Producten>Producten.
  2. Selecteer een categorie voor het nieuwe terugbetaalbare product.
  3. Klik op Product toevoegen.
  4. Schakel de instelling Terugbetaling toestaan in.
  5. Specificeer de andere productinstellingen.
  6. Klik op Ok om het product op te slaan.

Bestaande items terugbetaalbaar maken

Als het item dat u wilt terugbetalen al bestaat in uw account, bewerkt het item dan om de instelling Terugbetaling toestaan in te schakelen.

1. Klik in Restaurant Manager op Producten > Producten.
  2. Klik op een categorie met een product dat u terugbetaalbaar wilt maken.
  3. Selecteer het bestaande product dat u terugbetaalbaar wilt maken.
  4. Schakel de instelling Terugbetaling toestaan in.
  5. Klik op Ok om de wijzigingen op te slaan.

De rol Terugbetaling inschakelen voor een gebruiker

Gebruikersrollen bepalen de acties en gebieden van Lightspeed Restaurant waar een gebruiker toegang tot heeft. Schakel de rol Terugbetaling voor een gebruiker in om diegene toe te staan terugbetaalbare items terug te betalen in Restaurant POS.

1. Klik in Restaurant Manager op Gebruikers>Gebruikers.
  2. Selecteer een gebruiker.
  3. Klik op Rollen bewerken.
  4. Selecteer Bijkomende rollen.
  5. Schakel de rol Gebruiker toestaan om aanbetalingen op items terug te betalen in.
  6. Klik op Opslaan om de wijzigingen op te slaan.

Opmerking: Schakel deze rol in voor een gebruikersgroep, zoals manager, om alle gebruikers binnen die groep toe te staan om terugbetaalbare producten terug te betalen.