Klantenrekeningen instellen

Stel knoppen voor klantenrekening in voor uw bedrijf om lopende klantenrekeningen toe te staan of de rekeninggeschiedenis van de klant te bekijken. Met de betaalmethodeknop Zet op rekening kunnen POS-gebruikers bestellingen toevoegen aan een klantaccount om later te betalen en de knop wordt gebruikt als de klant geen bestaande kredietbedragen heeft. Met de betaalknop Rekening betaald kunnen POS-gebruikers specificeren wanneer een klant betaalt voor een lopend rekeningsaldo.

Bekijk alle kastickets met rekeningen (zowel lopend als gesloten) van een klant vanuit Restaurant Manager. Alleen rekeningen die zijn toegewezen aan een klantaccount met behulp van de betaalmethode Rekening zijn zichtbaar. Rekeningen die zijn aangemaakt met behulp van het Overzichtspaneel en niet geassocieerd zijn met specifieke klanten, worden niet op de rekeninggeschiedenis van een klant weergegeven.

Klantenrekeningen instellen in Manager

Om klanten een rekening te laten hebben, volgt u deze instructies om zowel POS-knop Zet op rekening en Rekening betaald aan te maken:

1. Selecteer in Restaurant Manager de tabbladen Betalingen > Betaalmethoden
  2. Selecteer links bovenaan de pagina de knop  Betaling toevoegen.
  3. Geef in het pop-upscherm de betaalmethodeknop een naam (dat zal de naam van de knop op POS zijn). Geef de knop een naam die verband houdt met de betreffende betaalmethode, zoals Zet op rekening
  4. Pas op hetzelfde pop-upscherm de betaalmethode Zet op rekening en/of Rekening betaald toe.
    • Betaalmethode Zet op rekening: deze wordt gebruikt om een lopend bedrag toe te voegen aan een klantaccount voor een latere betaling.
    • Betaalmethode Rekening betaald: deze wordt gebruikt om onderscheid te maken wanneer een lopend rekeningsaldo is betaald door de klant.
  5. Pas andere instellingen toe voor de POS-knop, zoals een knopbeschrijving en -kleur.
  6. Druk op Opslaan.

Voor meer informatie over het aanmaken van POS-knoppen voor betaalmethoden raadpleegt u Een betaalmethode toevoegen.

Klantenrekeningen bekijken in Manager

1. Selecteer in Restaurant Manager Gebruikers en open vervolgens de rekening Klanten.
  2. Selecteer de klant om de details van die klant te openen. LET OP: klanten met lopende rekeningen zijn gemarkeerd met een REKENINGEN-pictogram.
  3. Selecteer 'Zet op rekening'-kastickets.
  4. Selecteer links een kasticket om de kasticketdetails te openen.

Klantenrekeningen gebruiken op Restaurant POS

Voor meer informatie over het beheren van klanten op de POS-app (inclusief de verschillende gebruiken voor betaalmethodeknoppen), raadpleegt u Klantaccounts instellen.

Voor meer informatie over het gebruiken van klantenrekeningen in de POS-app, raadpleegt u Een betaling in rekening brengen bij een klantenrekening.

Voor meer informatie over het bekijken van rekeninggeschiedenis in de POS-app, raadpleegt u Klantenrekeningen bekijken in Restaurant POS.