Het Afhaal- en Leveringscherm gebruiken

Het Afhaal- en Leveringscherm laat u toe om afhaal- en leveringbestellingen aan te maken, te traceren en finaliseren in één enkel scherm. Lightspeed Restaurant gebruikt de afhaal- en leveringprijs en het btw-tarief gespecifieerd in de details van een product. Zie Producten aanmaken.

Vereiste instelling

Een tafel gedefinieerd als Afhaling (geavanceerde methode) en een tafel gedefinieerd als Levering moeten aangemaakt worden in Restaurant Manager om het Afhaal- en Leveringscherm te kunnen gebruiken. Zie Tafels aanmaken.

Nieuwe afhaal- en leveringbestellingen aanmaken

1. In het Tafelscherm in Restaurant POS klikt u op Extra.
  2. Klik op Afhaling en Levering. Het Afhaal- en Leveringscherm wordt geopend.
  3. Klik op de knop Afhaling of Levering in het menu bovenaan.
  4. Selecteer een bestaande klant op de tab Terugkerende klant of maak een nieuwe klant aan op de tab Nieuwe klant.

OPMERKING: u kunt het adres van een bestaande klant bewerken door de klant te selecteren en dan op Bewerken te klikken.

5. Gebruik de tijdstipkiezer om een Afhaaltijdstip in te stellen.
  6. Klik op Bestelling.
  7. Voeg producten toe aan de bestelling zoals u normaal zou doen.
  8. Traceer, print en verwerk de betaling voor de afhaal- of leveringbestelling.

Andere acties op het Afhaal- en Leveringscherm

Bestellingen traceren

U kunt de Afhaal- en Leveringbestellingen traceren op basis van hun status. U kunt bestellingen filteren volgens status door op de statusknoppen te klikken onderaan in het Afhaal- en leveringscherm.

• Nieuw: bestelling is ingegeven maar nog niet geprint naar de keuken, bar of kasticket.
  • Aanvaard: de bestelling is geprint naar keuken, bar of kasticket. Ook indien de bestelling geprint was en de betaling voor de bestelling uitgevoerd, maar de bestelling niet gefinaliseerd was.
  • Klaar: de bestelling is betaald en gefinaliseerd.
Bestellingen zenden naar Keuken/Bar
  1. Als de bestelling op het ogenblik niet open is, selecteert u de bestelling uit de statuslijst Nieuw met bestellingen.
  2. Klik op de Zend-knop in het menu bovenaan om het item naar de keuken en/of bar te zenden.
Kasticket printen
  1. Als de bestelling op het ogenblik niet open is, zoekt en opent u ze door de statuspictogrammen van de bestelling te gebruiken.
  2. Klik op de knop Kasticket in het menu bovenaan om het kasticket van de bestelling te printen.
Betaling opnemen
  1. Als de bestelling op het ogenblik niet open is, zoekt en opent u ze door het statuspictogram Aanvaard te gebruiken.
  2. Klik op de knop Betalen in het menu bovenaan.
  3. Verwerk de betaling zoals gewoonlijk. Zie Betalingen en fooien ontvangen voor meer informatie.
Bestelling finaliseren
  1. Als de bestelling op het ogenblik niet open is, zoekt en opent u ze door het statuspictogram Aanvaard te gebruiken.
  2. Klik op de knop Betalen in het menu bovenaan.
  3. Zorg dat het kasticket afgestempeld is als "Betaald".
  4. Klik op Finaliseren. De bestelling wordt automatisch verwijderd op het Afhaal- en Leveringscherm.
Leveringsadres bekijken

Het Afhaal- en Leveringscherm bevat een Kaart-functie die u kunt gebruiken om snel het leveringsadres van een bestelling te zien in Google Maps of Apple Maps.

1. Als de bestelling op het ogenblik niet open is, zoekt en opent u ze door de statuspictogrammen van de bestelling te gebruiken.
  2. In de sectie LEVERINGADRES klikt u op het pictogram Kaart.
  3. Selecteer de kaarttoepassing die u wilt gebruiken.

OPMERKING: de Locatie-optie in de iOS-instellingen en de optie Locatiediensten in de IOS Privacy-instellingen moeten ingeschakeld zijn op uw apparaat.