Snelkoppelingsbalk gebruiken

De snelkoppelingsbalk op het scherm Bestellen kan gebruikt worden om snel volgende taken uit te voeren:

• Producthoeveelheid en prijs instellen
  • Productmodificators selecteren
  • Productdetails weergeven
  • Producten instellen per stoel
  • Klanten en gebruikers selecteren

OPMERKING: de snelkoppelingsbalk is niet beschikbaar op iPhone of iPod.

Snelkoppelingsbalk inschakelen

Indien ingeschakeld verschijnt de snelkoppelingsbalk op het Bestellingscherm en blijft ze zichtbaar tijdens het hele bestelproces. Er zijn geen gebruikersbeperkingen verbonden met de snelkoppelingsbalk.

1. In Restaurant Manager klikt u op Apparaten > Apparaatinstellingen.
  2. In de BESTELLINGSCHERM INSTELLINGEN > WEERGAVE OPTIES-sectie schakelt u de Toon de snelkoppelingsbalk-instelling in.

Snelkoppelingsbalk gebruiken

Gebruik deze optie om de hoeveelheid in te stellen wanneer u een product toevoegt aan een bestelling, of een product van een bestaande bestelling bewerkt.

1. In het scherm Bestellen klikt u op het pictogram Hoeveelheid.

2. Klik op het product waarvoor u de hoeveelheid wilt instellen. Als het product al in de bestelling staat, kunt u op het product in de bestellingenlijst klikken.

Als het product ingesteld is als type Open prijs in de productinstellingen (zie Producten aanmaken), zal in plaats daarvan het prijsvenster verschijnen. De instelling Producttype heft de actie van de snelkoppelingsbalk op.

3. Geef de hoeveelheid in en klik dan op OK. Het product wordt in de bestellingenlijst getoond met de gespecifieerde hoeveelheid.

Gebruik deze optie om de prijs in te stellen wanneer u een product toevoegt aan een bestelling of de prijs van een product op een bestaande bestelling bewerkt. U kunt deze optie ook gebruiken om een kortingsbedrag te specifiëren wanneer u een Kortingsproduct van het type Huidige korting of Kortingsproduct toevoegt (zie Kortingen aanmaken).

1. Klik op het pictogram Prijs in de snelkoppelingsbalk.

2. Klik op het product waarvoor u de prijs instelt. Als het product al in de bestelling staat, kunt u op het product in de bestellingenlijst klikken.

Als het product ingesteld is als het type Hoeveelheid pop-up in de productinstellingen (zie Producten aanmaken), zal in plaats daarvan het hoeveelheidvenster verschijnen. De instelling Producttype heft de actie van de snelkoppelingsbalk op.

3. Geef de prijs in en klik dan op OK. Het product wordt in de bestellingenlijst getoond met de gespecifieerde prijs.

Gebruik deze optie om de modificator in te stellen wanneer u een product toevoegt aan een bestelling of op een product op een bestaande bestelling.

1. Klik op het pictogram Modificator in de snelkoppelingsbalk.

2. Klik op het product waarvoor u de modificator selecteert. Als het product al in de bestelling staat, kunt u op het product in de bestellingenlijst klikken.
  3. Selecteer de modificator(s), klik vervolgens op OK. Het product wordt in de bestellingenlijst getoond met de gespecifieerde prijs.

Gebruik deze optie om toegang te hebben tot het scherm Weergave product voor een product.

1. Klik op het pictogram Detail in de snelkoppelingsbalk.

2. Klik op het product. Als het product al in de bestelling staat, kunt u op het product in de bestellingenlijst klikken.
  3. Op het scherm Weergave product kunt u scrollen tussen de producten van dezelfde categorie door links of rechts te swipen. Voeg een product toe aan het kasticket of verwijder het product van het kasticket.

Gebruik deze optie om bestelitems te sorteren per stoel.

1. Klik op het pictogram Stoel in de snelkoppelingsbalk. De bestellingenlijst geeft dan het aantal stoelen weer dat toegewezen is aan de tafel.

OPMERKING: deze optie wordt alleen weergegeven als de apparaatinstelling Toon sorteeropties in de bestellingenlijst uitgeschakeld is.

Gebruik deze optie om een bestaande of nieuwe klant toe te voegen aan de actuele bestelling.

1. Klik op het pictogram Klant in de snelkoppelingsbalk.

OPMERKING: de instelling Toon klant pictogram in de Apparaatprofiel instellingen (zie Apparaatinstellingen) kan niet ingeschakeld zijn wanneer de snelkoppelingsbalk ingeschakeld is.

2. Voor een bestaande klant klikt u op de klant uit de lijst. Voor een nieuwe klant klikt u op Nieuw, geeft u de klantgegevens in en klikt u vervolgens op Opslaan.
  3. Klik op Bevestigen.

Gebruik deze optie om de pop-up Gebruiker te openen waarop gebruikers kunnen in- en uitklokken, rapporten printen en geldlades beheren.

1. Klik op het pictogram Gebruiker in de snelkoppelingsbalk.

2. Vanuit de pop-up Gebruiker voert u de gewenste actie uit.

• In- en uitklokken
    • Shift beëindigen
    • Rapporten printen
    • Betalingen afsluiten
    • Geldlades beheren