Kortingen aanmaken

U kunt een percentage- of bedragkorting toepassen op een bestelling door een Kortingsproduct aan te maken dat het kortingsbedrag specificeert en dit toe te voegen aan een bestelling. U kunt kortingen toepassen op een volledige bestelling of op individuele producten van een bestelling, afhankelijk van het type korting. U kunt de korting ook uitsluitend tot specifieke categorieën beperken.

Open kortingen toevoegen

U kunt het Snelkoppelingspaneel in Restaurant POS gebruiken om het kortingsbedrag te specificeren tijdens het toekennen van een korting aan de bestelling. Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor de kortingen Korting Actueel, Korting Actueel %, Korting Product en Korting Product %.

Een korting aanmaken

1. Op de pagina Producten in Restaurant Manager klikt u op de tab Producten.
  2. Klik op de categorie voor het kortingsproduct.
  3. Klik op Korting toevoegen.
  4. Specificeer de instellingen en klik op OK.

Instellingen

NAAM

Kortingsnaam.

ID ID van de korting. Deze code wordt automatisch gegenereerd wanneer een kortingsnaam ingevoerd wordt, op basis van de eerste letter van de categorie gevolgd door een reeks getallen.
KEUKENNAAM Naam weergegeven op tickets die voor de bar en keuken afgedrukt worden.
KORTING Kortingsbedrag. Deze waarde is ofwel een percentage ofwel een bedrag, afhankelijk van het type korting.
KLEUR Kleur toegewezen aan de productknop op het Orderscherm.
ZICHTBAAR De vraag of de korting beschikbaar is.
TYPE KORTING

Selecteer een type korting:

Korting specifiek product: trekt het bedrag af als een waarde van een geselecteerd product op een bestelling. Als de korting beperkt is tot producten binnen specifieke categorieën, moet het geselecteerde product tot één van de geselecteerde categorieën behoren.

Korting specifiek product %: trekt het bedrag af als het percentage van een geselecteerd product op een bestelling. Als de korting beperkt is tot producten binnen specifieke categorieën, moet het geselecteerde product tot één van de geselecteerde categorieën behoren.

Korting ticket: trekt het bedrag af als een waarde van een volledige bestelling. Als de korting beperkt is tot producten binnen specifieke categorieën, moet een product dat tot een geselecteerde categorie behoort, aan de bestelling toegevoegd worden alvorens de korting toe te passen.

Korting ticket %: trekt het bedrag af als een percentage van de volledige bestelling. Als de korting beperkt is tot producten binnen specifieke categorieën, wordt de korting alleen toegepast op producten die tot de geselecteerde categorieën behoren.

Korting actueel: trekt het gespecificeerde bedrag af als een waarde van alle producten op de bestelling. De korting wordt niet toegepast op producten die aan de bestelling toegevoegd worden na het toevoegen van de korting. Als de korting beperkt is tot producten binnen specifieke categorieën, moet een product dat tot één van de categorieën behoort, aan de bestelling toegevoegd worden vooraleer de korting toe te passen.

Korting actueel %: trekt het bedrag af als een percentage van alle producten op de bestelling. De korting wordt niet toegepast op producten die aan de bestelling toegevoegd worden na het toevoegen van de korting. Als de korting beperkt is tot producten binnen specifieke categorieën, wordt de korting alleen toegepast op producten die tot de geselecteerde categorieën behoren.

KORTING KOPPELEN AAN Om een korting zo in te stellen dat deze alleen op producten in specifieke categorieën toegepast kan worden (zie Omtrent categorieën), klik op Snelkoppelingscategorie selecteren, selecteer de categorieën en klik op Selecteren.
BARCODE Barcode van het product.

Wat volgt

Een korting op een bestelling toepassen. Zie Kortingen toepassen.