Betalingen en fooien ontvangen

Maak betaalmethoden aan in Restaurant Manager om verschillende betalingstypes voor een bestelling te verwerken in Restaurant POS.

OPMERKING: als u betalingen met meerdere kredietkaarten wilt verwerken voor één kasticket en de apparaatinstelling Betalingen met meerdere kredietkaarten per kasticket toelaten niet ingeschakeld is, moet u de rekening opsplitsen voordat u de betalingen verwerkt.

1. In het Bestellingscherm in Restaurant POS klikt u op het pictogram Betalen.

2. Als er meerdere kastickets zijn (zie Een rekening opsplitsen), klikt u op het kasticket waarvoor u de betaling wilt verwerken.

3. Klik op de gewenste betaalmethode voor de opties onderaan.

4. Geef het door de klant betaalde bedrag in.

Als het betaalde bedrag hoger is dan het totaal van het kasticket:

• Betalingen met kredietkaart: u krijgt de vraag of u het verschil al dan niet wilt ingeven als fooi. Als u ervoor kiest het verschil niet in te geven als fooi, zal het kasticket een negatief totaal hebben.

• Betalingen zonder kredietkaart: het verschil resulteert in een negatief totaal van het kasticket en geeft het bedrag aan van het terug te geven wisselgeld.
  5. Om een fooi toe te voegen, klikt u op Fooi toevoegen onder de bestelitems.

6. Geef het bedrag van de fooi in en klik dan op OK.

7. Als de betaling volledig gedaan is, kunt u ofwel:

• Deze procedure herhalen om een betaling te verwerken voor een ander kasticket op de bestelling.
    • Klikken op Finaliseren om de bestelling te sluiten en terug te keren naar het Tafelscherm.
    • Klikken op Sluiten om terug te keren naar het Bestellingscherm en verder te gaan met bestellen op de bestelling.

Fooien behandelen met kredietkaarten: