Apparaatinstellingen

De pagina Apparaatinstellingen bevat een lijst met instellingsprofielen van uw toestel. Profielen zijn nuttig om dezelfde apparaatinstellingen eenvoudig op meerdere apparaten toe te passen. U kunt ook een profiel als “Standaard profiel” toewijzen dat automatisch toegepast zal worden op elk nieuw apparaat van uw account. Wanneer een bestaand apparaat voor de eerste keer geüpdatet wordt naar Lightspeed Restaurant 5.0 of hoger, zal er automatisch een nieuw profiel gemaakt worden dat zijn vooraf bepaalde iOS-instellingen bevat.

OPMERKING: de account-, betalings- en ontwikkelaarsinstellingen worden direct geconfigureerd in de iOS-instellingen van het apparaat.

Voor de toegang tot de pagina Apparaatinstellingen in Restaurant Manager klikt u op Apparaten > Apparaatinstellingen.

Een bestaand profiel bewerken

1. In de pagina Apparaatinstellingen klikt u op het potloodpictogram van het profiel dat u wilt bewerken.
  2. Bewerk het profiel
  3. Klik op Opslaan.

Een nieuw profiel aanmaken

1. In de pagina Apparaatinstellingen klikt u op Nieuw profiel aanmaken
  2. Geef het nieuwe profiel een naam.
  3. Selecteer de gewenste instellingen voor het profiel
  4. Klik op Opslaan
  5. Om apparaten aan het nieuwe profiel toe te voegen:
    1. Klik op Nieuw apparaat aan profiel toevoegen
    2. Selecteer een apparaat uit de dropdownlijst.
    3. Klik op JA.

Een apparaat aan een bestaand profiel toevoegen

Optie 1

1. In de pagina Apparaatinstellingen klikt u op het profiel waaraan u een apparaat wilt toevoegen.
  2. In het gedeelte APPARATEN DIE DIT PROFIEL GEBRUIKEN klikt u op Nieuw apparaat aan profiel toevoegen.
  3. Selecteer het apparaat uit de dropdownlijst.

Optie 2

1. In de pagina Apparaatinstellingen klikt u op het apparaat dat u aan het bestaande profiel wilt toevoegen.
  2. In het gedeelte PROFIEL selecteert u het gewenste profiel uit de dropdownlijst.
  3. Klik op Opslaan om af te ronden.

Een bestaand profiel kopiëren

1. In de pagina Apparaatinstellingen klikt u op het pictogram Profiel kopiëren van het profiel dat u wilt kopiëren. Het gekopieerde profiel zal openen als “Kopie van …”
  2. Bewerk de instellingen.
  3. Om een apparaat aan het profiel toe te wijzen, klikt u op Nieuw apparaat aan profiel toevoegen.
  4. Klik op Opslaan.

Een profiel wissen

1. In de pagina Apparaatinstellingen klikt u op het pictogram wissen van het profiel dat u wilt wissen.
  2. Klik op Ja om te bevestigen.

OPMERKING: u kunt het standaardprofiel niet wissen. U moet eerst een ander profiel als de standaard toewijzen.