Rapportinstellingen

In Rapportinstellingen kunt u configureren welke gegevens worden gebruikt bij het genereren van rapporten in Restaurant Manager en de Restaurant POS-app. Om de verschillende rapporten in Restaurant Manager te begrijpen, kunt u Rapporten en gegevens bezoeken. Voor een overzicht van rapporten in de Restaurant POS-app gaat u naar Rapportering.

Rapportinstellingen openen

1. Klik op Instellingen in het menu links in Restaurant Manager.
  2. Selecteer Rapportinstellingen
  3. Pas de instellingen aan en klik op Opslaan.

Afbeelding van Rapportinstellingen

Beschikbare instellingen

DAGRAPPORTEN

Voeg extra inhoud en/of tabellen toe aan uw dagrapporten. Dagrapporten zijn zowel in de Restaurant Manager als de Restaurant POS-app beschikbaar.

• Overzicht kastickets weergeven
  • Kasticket-ID in overzicht kastickets weergeven
  • Vloerplanrapport aan dagrapporten toevoegen: Als Dagrapporten is geactiveerd, bevat het dagrapport een overzicht van alle verdiepingen en een overzicht per verdieping.
  • Samenvatting gebruikers weergeven
  • Het aantal betalingen in de betalingssectie weergeven
  • Kastickets boeken op de dag dat het kasticket gefinaliseerd werd
DAGRAPPORT OMZET

Verschillende omzettafels/inhoud in dagrapporten activeren

• Categorieomzet weergeven
  • Productomzet in categorieomzet weergeven
  • Producttoevoegingen (modificators) in productomzet weergeven
  • Omzet per tafel weergeven
  • Omzet per vloer weergeven
GELDLADERAPPORTEN

Geldladerapporten zijn beschikbaar in de Restaurant POS-app.

• Geldlade-info in dagrapporten weergeven
  • Gegevens geldlade weergeven: Geeft geldladeomzet per kelner weer.
  • Toon balans geldlade: Geeft de totalen voor elke geldlade weer.
  • Geldlade-info in vloerplanrapporten weergeven (in dagrapporten)
DAG-, PRODUCT- EN CATEGORIERAPPORTEN

Instellingen voor dag-, product- en categorierapporten tegelijkertijd activeren. Product- en categorierapporten zijn beschikbaar in de Restaurant Manager.

• Kost- en winstkolommen weergeven
  • Producttoevoegingen (modificators) weergeven
FOOIEN
  • Fooipercentage in pot: Geef het percentage van een fooi op dat opzijgezet wordt in een pot die onder uw werknemers wordt verdeeld.
  • Terugbetalingspercentage fooi: Het percentage dat wordt ingehouden op Fooien betaald met kredietkaarten.
  • Fooien in dagrapporten weergeven
GEBRUIKERSRAPPORTEN

Gebruikersrapporten zijn zowel in de Restaurant Manager als de Restaurant POS-app beschikbaar.

• Opsplitsing van betalingen volgens kasticket weergeven
  • Toon 'Cash tegoed'
  • Productomzet per gebruiker weergeven
SLUITINGSRAPPORTEN (X/Z)

Sluitingsrapporten zijn zowel in de Restaurant Manager als de Restaurant POS-app beschikbaar, maar het genereren van een sluitingsrapport (Z) in een van de applicaties zal uw verkooptotalen resetten.

• Een automatisch Sluitingsrapport (Z) genereren in de Restaurant Manager op een opgegeven tijdstip
  • "Sluitingsrapporten" inschakelen geeft gebruikers (met bepaalde rechten, bijv. een manager) de mogelijkheid een Sluitingsrapport (X/Z) in de Restaurant POS-app aan te maken
SHIFTINSTELLINGEN

Shiftrapporten zijn beschikbaar in de Restaurant Manager

• Voeg een shift toe om een rapport te maken voor een opgegeven periode. Shifts beslaan een vastgestelde periode van uw werkdag. Shifts moeten een naam en tijdstip hebben, en moeten elke dag van de week op dezelfde tijd beginnen.
ALGEMENE RAPPORTINSTELLINGEN
  • Selecteer een karakter om uw waarden te scheiden. U kunt een komma of een puntkomma gebruiken voor de begrenzing.
  • Toon verkoop- en belastinginfo (alleen ondernemingen zonder btw-plicht): Wanneer deze functie is geactiveerd, tonen kasticket-, uur-, dag-, week-, maand- en gebruikersrapporten een gedetailleerd overzicht van omzetbelasting die geïnd wordt en de btw-vrije verkoop.
  • Aanmaakdatum en tijdstip toevoegen in rapporten
  • Geannuleerde kasticketdetails in dag- en gebruikersrapporten weergeven
  • Betalingsgegevens in gedetailleerde kasticketsecties weergeven