Tafels aanmaken

U kunt in Lightspeed Restaurant een onbeperkt aantal tafels aanmaken. Tafels zorgen ervoor dat de gebruikers hun bestellingen in Restaurant POS kunnen maken en beheren (zie Vloeren en tafels in Restaurant POS).

Tafels zijn gegroepeerd per vloer in Lightspeed Restaurant. U moet eerst vloeren aanmaken voordat u tafels aanmaakt. Zie Vloeren aanmaken.

1. In Restaurant Manager klikt u op Vloerplanner.
  2. Als u meer dan één vloer hebt, klikt u op de vloer waar de tafel aangemaakt moet worden. Zie Vloeren aanmaken.
  3. Klik op de tab Tafels.

U kunt een tafel dupliceren door erop te klikken en op Kopiëren te klikken onderaan het venster Tafel bewerken. Aan de tafelnaam van de nieuwe tafel wordt kopie toegevoegd.

4. Klik op de tafelafbeelding die u wilt gebruiken. Om een ​​nieuwe afbeelding te uploaden, klikt u op het pluspictogram + in de tab Tafels en selecteert u het beeldbestand.

Het uploaden van beelden is alleen beschikbaar op computers. Het uploaden van beelden in een iPad/iPhone wordt niet ondersteund.

5. Specificeer de instellingen en klik op OK.

Instellingen
    • Naam
    • Beschrijving
    • Type: het selecteren van een tafeltype is van invloed op de tafelfunctionaliteit op basis van zijn doel:

• Restaurant: een normale tafel met een normale toevoer gebruikt voor consumptie in het restaurant of de bar. Maakt gebruik van de standaardprijs en belasting zoals gespecificeerd in de productdetails.
      • Meeneem: een tafel gebruikt voor meeneemgerechten met behulp van de geavanceerde methode. Maakt gebruik van de meeneemprijs en belasting zoals gespecificeerd in de productdetails.
      • Levering: een tabel gebruikt voor leveringen. Maakt gebruik van de leveringsprijs en belasting zoals gespecificeerd in de productdetails.
      • Bar: hetzelfde als een restauranttafel, maar zodra de betaling afgerond is, blijft de app staan op het scherm Bestelling.
      • Meeneem eenvoudig: een tafel gebruikt voor meeneemgerechten met behulp van de basismethode. Maakt gebruik van de meeneemprijs en belasting zoals gespecificeerd in de productdetails.
    • Ronde tafel (alleen voor tafels): wanneer ingeschakeld wordt de tafel weergegeven als een ronde tafel.
    • Breedte: breedte van de tafel in pixels.
    • Hoogte: hoogte van de tafel in pixels.
    • Rotatie: rotatie van de tafel in graden.
    • Z Index: als meer dan één object op de vloer zich op dezelfde plaats bevindt, bepaalt deze instelling welk object vooraan weergegeven wordt. Een waarde van nul (0) plaatst de tafel onder alle andere objecten. Een waarde van 1 plaatst de tafel boven tafels met een Z Index van 0 en onder tafels met een Z Index van 2. U kunt om het even welke waarde in dit veld invoeren.
    • Stoelafbeelding: klik op de afbeelding om de stoelafbeelding voor de tafel te selecteren. U kunt een stoel selecteren uit de lijst met opties of een nieuwe afbeelding van een stoel uploaden.

Het uploaden van beelden is alleen beschikbaar op computers. Het uploaden van beelden in een iPad/iPhone wordt niet ondersteund.

• Aantal stoelen: het aantal stoelen aan de tafel.
    • Printers verbinden: wijst de printers toe die bestellingen van de tafel zullen ontvangen.
  6. Plaats de tafel op de vloer.