Online en betalingen in het restaurant inschakelen

Schakel online en/of betalingen in het restaurant in en verschaf uw klanten een manier om voor bestellingen te betalen die via Order Anywhere geplaatst zijn. Met online betalingen staat u toe dat klanten vanaf hun eigen apparaat met een krediet- of betaalkaart betalen. Met betalingen in het restaurant staat u toe dat klanten bij het verkooppunt betalen wanneer ze hun bestelling ophalen of uitgegeten zijn in het restaurant.

Belangrijk: U moet ten minste een van de betaalmethodes uit dit artikel inschakelen voordat klanten een bestelling via Order Anywhere kunnen plaatsen.

Inhoudsopgave:

Online betalingen inschakelen

Met online betalingen kunnen klanten vanaf hun eigen apparaat met een krediet- of betaalkaart voor Order Anywhere-bestellingen betalen. Online betalingen worden verwerkt via een integratie van derden met Stripe, wat u in kan stellen vanuit de Order Anywhere backoffice.

1. Log in bij de Order Anywhere-backoffice. Zie Inloggen bij Order Anywhere voor hulp.
  2. Verifieer of alle bedrijfs- en adresinformatie op de Mijn account-pagina klopt. Zie Bedrijfsinformatie invoeren voor meer informatie over hoe u op deze pagina komt en wijziging aan kan brengen.
  3. Klik op Instellingen in de navigatiebalk.
  4. Selecteer Betaalinstellingen.
  5. Klik op Verbinden met Stripe.
  6. Volg de aanwijzingen om een nieuw of bestaand Stripe-account met Order Anywhere te configureren. Daarvoor heeft u de volgende informatie nodig:
    • het rekeningnummer van de bankrekening waarop u de stortingen van online betalingen wil ontvangen;
    • naam van de rekeninghouder;
    • btw-nummer van uw bedrijf.
  7. Eenmaal weer op de Betaalinstellingen-pagina, schakelt u Stripe in.
  8. Schakel de Online betalingen-instelling op een profiel in om de betaalmethode 'online betalingen' aan dat profiel toe te voegen.
    Ga naar Profielen aanmaken voor meer informatie over nieuwe profielen aanmaken. Als u een bestaand profiel bij wil werken, gaat u naar de Mijn profielen-pagina en klikt u op de naam van dat profiel.

Betalingen in het restaurant inschakelen

Met betalingen in het restaurant kunnen klanten persoonlijk bij het verkooppunt voor Order Anywhere-bestellingen betalen, met contanten, een krediet- of betaalkaart, of een cadeaubon. Bij Afhaling-profielen betalen klanten wanneer ze hun bestelling op komen halen. Bij Tafel-profielen betalen klanten nadat ze zijn uitgegeten.

Belangrijk: Betalingen in het restaurant kunnen tot verliezen leiden als klanten bestellingen plaatsen maar niet bij de POS betalen. Door deze functie te activeren, erkent u dit en neemt u de verantwoordelijkheid voor dit potentiële risico.

1. Log in bij de Order Anywhere-backoffice. Zie Inloggen bij Order Anywhere voor hulp.
  2. Klik op Instellingen in de navigatiebalk.
  3. Selecteer Betaalinstellingen.
  4. Schakel Sta klanten toe om in het restaurant te betalen in.
  5. Bekijk het bericht en selecteer vervolgens Activeren om te bevestigen
  6. Klik op Opslaan om de wijzigingen op te slaan.
  7. Schakel de Betalingen in het restaurant-instelling op een profiel in om de betaalmethode 'Betalingen in het restaurant' aan dat profiel toe te voegen.
    Ga naar Profielen aanmaken voor meer informatie over het aanmaken van nieuwe profielen. Als u een bestaand profiel bij wil werken, gaat u naar de pagina Mijn profielenen klikt u op de naam van dat profiel.

Wat nu?

• Maak profielen aan om te bepalen of klanten bestellingen kunnen plaatsen voor hier aan tafel opeten en afhaling, of alleen het menu kunnen bekijken en geen mogelijkheid tot online bestellen hebben.
  • Personaliseer optionele bestel- en weergave-instellingen om een gemiddelde bereidingstijd en bannerafbeelding aan bestelpagina's toe te voegen.
  • Leer na de configuratie hoe u Order Anywhere kunt gebruiken en beheren.