Een fooi toevoegen aan een gratis rekening

Opmerking: Dit is alleen beschikbaar voor winkeliers in de Verenigde Staten die Lightspeed Payments gebruiken.

Als uw klant een subtotaal van € 0,00 heeft voor een gratis rekening, kunt u nog steeds de kredietkaart vooraf autoriseren om een fooi te verwerken.

Een fooi toevoegen aan een gratis rekening:

1. Tik in het scherm Tafels op een tafel om een nieuwe bestelling te starten, of gebruik een openstaand kasticket dat is teruggebracht naar € 0,00 vanwege korting(en).
  2. Tik rechtsboven op Betalen.
  3. Selecteer de gewenste betaalmethode voor deze transactie. U ziet dan een melding met de voorwaarden van de autorisatie vooraf. Opmerking:Alleen betalingen die zijn geconfigureerd met de typen Swiper, Cayan Genius of Manual Card Entry zijn geschikt.
  4. Voer het bedrag in dat u vooraf wilt autoriseren. Dit bedrag zal niet in rekening worden gebracht op de kaart totdat de betaling is voltooid.
  5. Verwerk de kaart op de betaalterminal of swiper, of voer de kaartgegevens handmatig in, afhankelijk van de betaalmethode die in stap 3 is geselecteerd.
  6. Zodra de autorisatie vooraf is geslaagd, wordt er een kopie van de transactiebon voor de winkelier en klant geprint met een bedrag van € 0,00 inclusief lijnen voor de fooi en handtekening. Als de betaalmethode niet is ingesteld op automatische printen, kunt u de kaart door het apparaat halen op de betaallijn en printen.
  7. U kunt nu fooi van de klant invoeren en het kasticket voltooien of de fooi aan het einde van de service aanpassen.
Opmerking: Als een kasticket vooraf is geautoriseerd, maar er is nog geen fooi toegevoegd, wordt de autorisatie geannuleerd tijdens het verwerken van de betaling.