Een iPad configureren

Lightspeed ondersteunt een iPad Pro (met iOS 12.2 of later) als een Kitchen-beeldscherm. We raden je aan een iPad te gebruiken die groot genoeg is voor je werknemers om bestellingen te bekijken. iPads worden doorgaans bevestigd aan de muur voor betere zichtbaarheid en betere bescherming.

Een iPad verbinden met de Kitchen-webapp

1. Zorg er allereerst voor dat de iPad is verbonden met het lokale netwerk. Als je gebruikmaakt van Cloud, verbind je de iPad met hetzelfde netwerk als de iPads met Restaurant POS. Als je gebruikmaakt van een Liteserver, controleer dan of je hetzelfde netwerk als de Liteserver gebruikt.
  2. Download de Google Chrome-browser op het apparaat en log daarna in op je Google-account. Je kan ook Safari (de standaardbrowser voor iOS) gebruiken.
  3. Ga vervolgens in Chrome of Safari naar de Lightspeed Kitchen-app.
    • Cloud: [servernaam].posios.com/kitchen
    • Liteserver: [IP adres of Liteserver]:8080/kitchen/

Kitchen opslaan als een snelkoppeling op je apparaat (Safari-browser)

1. Tik rechts van de adresbalk in de browser op de knop App bewaren/downloaden.
  2. Tik in het vervolgkeuzemenu op Zet op beginscherm.
  3. Tik rechts op Voeg toe. Er wordt een snelkoppeling toegevoegd aan je startscherm met het symbool van de Kitchen-webapp.

Zorg ervoor dat je Kitchen-apparaat tijdens het gebruik niet overgaat naar de sluimerstand

Als je klaar bent om Kitchen te gebruik in je restaurant is het verstandig om de sluimerstand uit te schakelen, zodat je werknemers de webapp zonder onderbrekingen kunnen gebruiken.

1. Ga hiervoor naar Apparaatinstellingen > Beeldscherm en helderheid > Automatisch slot
  2. Stel Automatisch slot in op Nooit
  3. Zorg ervoor dat de iPad is aangesloten op stroom wanneer de sluimerstand is uitgeschakeld.
  4. Open de Kitchen-webapp en log in op je account
  5. Log in bij Kitchen met je inloggegevens van Lightspeed Restaurant Manager.

De volgende stap

Configureer de instellingen voor de Kitchen-app in Restaurant Manager.

Klaar met configureren? Lees hoe je in Lightspeed Kitchen navigeert en omgaat met tickets