Loyaliteitspunten toekennen

Met Lightspeed Loyalty kunnen je klanten loyaliteitspunten verzamelen op basis van het totaal bedrag van hun aankopen. De snelheid waarmee klanten punten verzamelen is configureerbaar in de Loyalty Manager. De standaardsnelheid is echter ingesteld op één euro gespendeerd = één loyaliteitspunt verdiend. Zie Campagnes voor meer informatie.

Klanten kunnen punten verzamelen nadat ze zijn gekoppeld aan een kassabon op een of twee manieren. Je kunt hun QR-code voor “Punten verzamelen“ scannen of handmatig hun telefoonnummer ingeven in de pop-up Loyaliteit.

Punten toekennen aan klanten

1. Klik in het scherm Betalingenin Restaurant Kassasysteem en tik op het betalingstype Loyaliteit.
  2. Scan de QR-code van de klant.
  3. Tik op het scherm Loyaliteitsopties op Punten verzamelen of Klaar.
  4. Het scherm Betalingen zal nu een “Loyalty Check In” weergeven.
  5. Verwerk een betaling en voltooi de bestelling.

OPMERKING: zodra een klant aan een kassabon gekoppeld is, kan deze niet meer worden verwijderd. Maak bij een fout de kassabon ongeldig en begin opnieuw met de bestelling.

1. Klik in het scherm Betalingen in Restaurant Kassasysteem en tik op het betalingstype Loyaliteit
  2. Tik rechts bovenaan op Telefoonnummer gebruiken
  3. Geef het telefoonnummer van de klant in.
  4. Tik op Creëren voor een nieuwe klant of op Verdergaan voor een terugkerende klant. Terugkerende telefoonnummers van klanten zullen automatisch worden herkend.
  5. Tik op het scherm Loyaliteitsopties op Punten verzamelen of Klaar.
  6. Het scherm Betalingenzal nu een "Loyalty Check-in" weergeven.
  7. Verwerk een betaling en voltooi de bestelling.

OPMERKING: Zodra Loyalty-account is gekoppeld aan een kassabon, kan deze niet meer worden verwijderd. Maak bij een fout de kassabon ongeldig en begin opnieuw met de bestelling.

Wat is het volgende?