De Ingenico iWL220 gebruiken met Moneris

De Ingenico iWL220 is een draadloze betaalterminal die beschikbaar is via Moneris en waarmee gasten de betaling aan hun tafel kunnen voltooien. Obers kunnen ook open tafels en onbetaalde rekeningen direct op de terminal bekijken.

Controleer voordat u de terminal gebruikt of deze is verbonden met Lightspeed Restaurant (zie De Ingenico iWL220/iWL222 met Moneris configureren).

Opmerking: De IWL222 is het nieuwere model van de IWL220, maar de functionaliteit is hetzelfde.

Een betaling verwerken

Open tafels verschijnen op de terminal zolang ze niet tegelijkertijd zijn geopend op een iOS-apparaat.

1. Voer uw PIN in en druk op de knop OK .
  2. De terminal toont de namen van de open tafels (max. 15).
  3. Selecteer een tafel en druk op OK.
  4. Om het volledige bedrag te verwerken, selecteert u TOTL (TOTAAL).
  5. Swipe of tik op de kaart om de betaling te verwerken en druk op OK.

Een betaling verwerken voor een gesplitste rekening

Als u een rekening al heeft gesplitst in Restaurant POS, kunt u de betaling voor afzonderlijke rekeningen rechtstreeks op de terminal verwerken.

1. Voer uw PIN in en druk op de knop OK .
  2. De terminal toont de namen van de open tafels (max. 15).
  3. Selecteer een tafel en druk op OK.
  4. Als u de rekening al heeft gesplitst in Restaurant POS, dan verschijnen de afzonderlijke rekeningen op de terminal.
  5. Kies de rekening.
  6. Swipe of tik op de kaart van de klant om de betaling te verwerken en druk op OK.

Een rekening splitsen op de terminal

U kunt een rekening rechtstreeks op de terminal in gelijke delen splitsen. OPMERKING: Splits de rekening niet in gelijke delen in de POS als u deze splitst op de terminal.

1. Voer uw PIN in en druk op de knop OK .
  2. De terminal toont de namen van de open tafels (max. 15).
  3. Selecteer een tafel en druk op OK.
  4. Selecteer SPLT (SPLITSEN) en druk op OK.
  5. Voer het aantal delen in waarin u de rekening wilt splitsen en druk op OK.
  6. Het totale bedrag en het gesplitste bedrag zullen verschijnen. Selecteer YES (JA) om te bevestigen.
  7. Swipe of tik op de kaart van de klant en druk op OK.
  8. Herhaal deze stappen voor het volgende deel van de gesplitste rekening.

Een gedeeltelijk bedrag op de terminal verwerken

U kunt de betaling van een gedeeltelijk bedrag rechtstreeks op de terminal verwerken, ofwel met een percentage, ofwel een geldbedrag in dollars.

1. Voer uw PIN in en druk op de knop OK .
  2. De terminal toont de namen van de open tafels (max. 15).
  3. Selecteer een tafel en druk op OK.
  4. Selecteer PARTL (GEDEELTELIJK).
  5. Selecteer of u een percentage of een geldbedrag wilt invoeren.
  6. Voer een bedrag en selecteer YES (JA).
  7. Swipe of tik op de kaart van de klant en druk op OK.
  8. De terminal brengt u automatisch naar het resterende bedrag, dat u als gebruikelijk kunt verwerken.

Een batch sluiten

Om alle credit-/debettransacties voor de dag te sluiten en het geld naar uw account te verzenden, dient u de batch elke dag op de terminal sluiten. U moet de batch afzonderlijk op elke terminal sluiten.

1. Druk in het loginscherm op #-knop.
  2. Selecteer REPORTS (RAPPORTEN) en druk op de groene OK-knop.
  3. Selecteer CLOSE BATCH (BATCH SLUITEN) en druk op OK.
  4. Selecteer YES (JA) wanneer u wordt gevraagd de batch te sluiten. De batchdetails worden geprint vanaf de terminal.
  5. De batch is nu gesloten. Herhaal dit proces op alle resterende terminals.

OPMERKING: Het is mogelijk om batches automatisch te laten sluiten in plaats van deze elke avond handmatig te sluiten. Wanneer deze instelling is ingeschakeld, wordt de terminal elke dag automatisch op een opgegeven tijdstip gesloten. Neem rechtstreeks contact op met Moneris om automatische batchsluiting te configureren.

Wat nu?

Om een terugbetaling op de iWL220 te verwerken, dient u een speciale workflow te volgen terwijl de terminal zich in de Standalone-modus bevindt. Raadpleeg Een transactie annuleren op de Ingenico iWL220 met Moneris voor meer informatie.