Klantgegevens importeren of exporteren

U kunt een lijst van uw klanten en hun gerelateerde gegevens als een CSV-bestand importeren of exporteren vanaf de klantenpagina van Restaurant Manager.

Klantgegevens importeren

Als u een bestaande lijst met klantgegevens heeft, kunt u uw klanten als een CSV-bestand importeren naar Lightspeed Restaurant.

Afbeelding van het uploaden van CSV-gegevens

1. Navigeer in Restaurant Manager naar Gebruikers > Klanten.
  2. Selecteer op de klantenpagina de knop Klanten importeren rechts bovenaan.
  3. Download onze CSV-sjabloon van het pop-upscherm. Het is belangrijk dat uw CSV-bestand is opgemaakt volgens het door ons verstrekte sjabloon. Als uw CSV-bestand niet op die manier is opgemaakt, werkt het importeren niet.
    • Zoals hierboven vermeld, moet uw CSV-bestand met klantgegevens onze sjabloonopmaak volgen. Het is niet nodig om alle mogelijke velden in te vullen, maar de gegevens die u heeft voor elk veld wordt in dezelfde volgorde ingedeeld als in ons sjabloon.
  4. Nadat uw CSV-bestand met klantgegevens is opgemaakt volgens ons sjabloon, selecteert u de knop CSV-bestand kiezen op hetzelfde pop-upscherm.
  5. Selecteer het CSV-bestand van uw systeem en druk vervolgens op Openen.
  6. Het CSV-bestand wordt geïmporteerd in Lightspeed Restaurant.
    • U kunt de status van de import bekijken op het modal Taakstatus links onderaan de pagina. U kunt de status of geschiedenis van importtaken ook bekijken op de Takenpagina.

Klantgegevens exporteren

1. Navigeer in Restaurant Manager naar Gebruikers > Klanten.
  2. Selecteer op de klantenpagina de knop Exporteer klanten rechts bovenaan.
  3. Het CSV-bestand van uw klantgegevens op Lightspeed Restaurant wordt automatisch naar uw systeem gedownload.

Een opmerking over privacy

Als u klanten toevoegt aan uw Lightspeed Restaurant-account is het belangrijk om de toestemming van de klant te ontvangen voordat u de persoonlijke contactgegevens van de klant toevoegt. Het is gangbaar om de naam en relevante contactgegevens van een klant te vragen tijdens een betaling, met name als de klant een frequente bezoeker is of een elektronisch kasticket wil ontvangen.

Om naleving te garanderen is het, als gebruiker van Lightspeed, noodzakelijk om deze regionale privacywetgevingen te respecteren en volgen.

Bezoek de pagina Veiligheidsinformatie om al onze hulpmiddelen betreffende beveiliging, privacy en meer informatie te bekijken.