Nieuwe klanten aanmaken in Manager

Het is mogelijk om een klant aan te maken vanuit zowel Restaurant Manager als Restaurant POS.

Vanuit Restaurant Manager voegt u handmatig afzonderlijke klanten toe of importeert u een bestaande klantenlijst in bulk. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u handmatig een afzonderlijke klant kunt aanmaken vanuit Restaurant Manager. Raadpleeg Klanten importeren of exporteren in Manager voor meer informatie over het handmatig importeren van een CVS-bestand van een klant.

Een nieuwe klant aanmaken

1. Ga in Restaurant Manager naar GebruikersGebruikers.
  2. Selecteer het tabblad Klanten.
  3. Selecteer Nieuwe klant.
  4. Voer klantinformatie in de velden Klant toevoegen in.
    • Voeg relevante informatie toe, zoals de naam, contactgegevens en geboortedatum van de klant.
    • Om producten aan een klant toe te wijzen, moet u de nieuwe klant opslaan en vervolgens het veld Klant bewerken openen. Raadpleeg Klanten bewerken en verwijderen in Manager.
  5. Selecteer Opslaan.

Een opmerking over privacy

Als u klanten aanmaakt in uw Lightspeed Restaurant-account is het belangrijk om de toestemming van de klant te ontvangen voordat u persoonlijke contactgegevens van de klant toevoegt. Het is gangbaar om de naam en relevante contactgegevens van een klant te vragen tijdens een betaling, met name als de klant een frequente bezoeker is of een elektronisch kasticket wil ontvangen.

Om naleving te garanderen is het, als gebruiker van Lightspeed, noodzakelijk om deze regionale privacywetgevingen te respecteren en volgen.

Bezoek de pagina Veiligheidsinformatie om al onze hulpmiddelen betreffende beveiliging, privacy en meer informatie te bekijken.