Cadeaubonnen importeren en exporteren

Importeer cadeaubonnen uit een extern systeem als u deze met Lightspeed wilt gebruiken. Exporteer uw Lightspeed-cadeaubonnen om een spreadsheet met de gegevens te genereren, zoals het huidige saldo en de vervaldatums.

Cadeaubonnen importeren

Importeer of upload de cadeaubonnummers en het saldo uit een extern systeem, zodat deze bonnen als betaalmethode in de Lightspeed Restaurant POS-app gebruikt kunnen worden.

Belangrijk: Voordat u verdergaat, moet u alle cadeaubonnummers en de saldo's uit uw bestaande cadeaubonsysteem exporteren. Deze gegevens zijn nodig om de stappen in deze sectie te volgen.

1. Op de pagina Cadeaubonnenklikt u op Uploaden.
  2. Klik op de koppelingnaar de CSV-template om de spreadsheettemplate te downloaden dat wordt gebruikt voor het uploaden van cadeaubonnen.
  3. Open het CSV-templatebestand in spreadsheetsoftware (bijv. Excel, Google Sheets, etc.) om het te bewerken.
  4. Voer elk cadeaubonnummer in een aparte rij in, in de ID-kolom. Voer elk cadeaubonsaldo in, in de kolom bedrag naast de betreffende bon.

Belangrijk: Voor een geslaagde upload moet uw bestand de volgende elementen bevatten:

• Minder dan 10.000 cadeaubonnen in totaal
    • Alleen de twee kolommen op het template
    • Minder dan 255 tekens in elke cel
  5. Klik op Opslaan om het gewijzigde template als .CSV-bestand op te slaan.

Belangrijk: Alleen .CSV-bestanden worden ondersteund door de uploadtool voor cadeaubonnen. Als u niet zeker weet hoe u iets moet opslaan als een .CSV-bestand, raadpleeg dan de hulpdocumentatie van uw spreadsheetsoftware.

6. Op de pagina Cadeaubonnen klikt u op CSV-bestand kiezen en selecteert u het bestand dat u in stap 5 heeft opgeslagen.
  7. Wacht totdat het uploaden van de cadeaubon geslaagd is.

De geïmporteerde bonnen moeten nu te zien zijn op de pagina Cadeaubonnen. Ziet u deze niet onder Samenvatting of Overzicht? Ververs dan de browser eens.

Cadeaubonnen exporteren

Exporteer of download cadeaubonnen uit de Restaurant Manager om een spreadsheet van al uw huidige Lightspeed-cadeaubonnen te genereren. Deze spreadsheet omvat dezelfde informatie als het Overzicht op de pagina Cadeaubonnen met een extra veld voor de locatie waar elke kaart is geactiveerd.

1. Op de pagina Cadeaubonnen klikt u op Downloaden.
  2. Wacht totdat het geëxporteerde bestand is gedownload.
  3. Open het geëxporteerd bestand in spreadsheetsoftware (bijv. Excel, Google Sheets, etc.) om het te bekijken.

Wat nu?

Ga naar ons artikel Over de pagina Cadeaubonnen om erachter te komen hoe u naar de pagina Cadeaubonnen gaat en hoe u de rapporten leest.