Kredietkaart vooraf autoriseren

Opmerking: Dit is alleen beschikbaar voor winkeliers in de Verenigde Staten die Lightspeed Payments gebruiken.

U kunt vooraf een kredietkaart autoriseren voor een specifiek bedrag, waardoor u verzekerd bent van betaling, voordat u items toevoegt aan de bestelling van de klant (bijv. in het geval van een barrekening).

Om vooraf een kaart te autoriseren:

1. Tik op het bestellingsscherm op Acties>Kaart vooraf autoriseren.
  2. Voer het bedrag in dat u vooraf wilt autoriseren.
  3. Voer de kaart in of haal deze door het apparaat wanneer dit wordt aangegeven.

Zodra de autorisatie is goedgekeurd, wordt het geautoriseerde saldo groen gemarkeerd. Wanneer u items toevoegt aan de bestelling, worden de kosten daarvan in mindering gebracht op het vooraf geautoriseerde bedrag.

Wanneer u de bestelling wilt sluiten, gaat u naar het scherm Betalingen en tikt u op Voltooien. U kunt dan de Fooi aanpassen zoals gewenst.

Opmerking: Als er geen items zijn toegevoegd aan een bestelling die vooraf is geautoriseerd, dan wordt de autorisatie geannuleerd tijdens het betaalproces.