Het betalingstransactiesrapport begrijpen

Het betalingstransactiesrapport geeft een overzicht van alle betalingstransacties die met Lightspeed Payments zijn gemaakt. Gebruikers kunnen transacties zoeken op datum, de laatste vier cijfers van een kaartnummer, of betalings-ID. Resultaten kunnen verder worden gefilterd op betaalstatus en/of kaarttype. Alle transacties die met Lightspeed Payments zijn gemaakt, worden in dit rapport weergegeven.

Houd er rekening mee dat het Betalingstransactiesrapport niet zal worden weergegeven tot Lightspeed Payments voor uw account werd ingeschakeld.

Het betalingstransactiesrapport openen

1. Navigeer vanuit Manager in het linkermenu naar Rapporten.
  2. Scrol in het menu Rapporten naar beneden en selecteer Betalingstransacties.
  3. De rapportpagina Betalingstransacties wordt aan de rechterkant geopend.

Onderdelen betalingstransactiesrapport

Het betalingstransactiesrapport bestaat uit zeven gegevenskolommen waarvan elke rij een afzonderlijk transactie-item vertegenwoordigt. Selecteer de snelkoppeling Betalings-ID voor een gedetailleerd overzicht van afzonderlijke transacties.

Betalings-ID De unieke identificatiecode voor de transactie die automatisch door Lightspeed Payments wordt aangemaakt.
Datum & Tijd De datum en het tijdstip van de transactie, gebaseerd op de tijdzone die in de Bedrijfsinstellingen werd geconfigureerd.
Kaart

Het kaartmerk en ingekorte kaartnummer (alleen de laatste vier cijfers) van de kaart die aan de transactie is gekoppeld. Lightspeed Payments aanvaardt de volgende kaarten:

• American Express
  • Carte Bleue
  • Debet
  • Diners Club
  • Discover
  • JCB
  • MasterCard
  • Visa
  • Onbekend/null (indien Lightspeed Payments het kaartmerk niet herkent, zal de kaart in rapporten als Onbekend/null en n.v.t. worden weergegeven)
Type

De betaalmethode van de transactie die aan de transactie is gekoppeld. Transactiebetaalmethodes kunnen bestaan uit:

• Verkoop
  • Terugbetaling
  • Annulatie
  • Restitutie
  • Onbekend
Status

De status van de betaling. Een transactiestatus kan het volgende zijn:

• Goedgekeurd
  • Geannuleerd
  • Geweigerd
  • Fout
  • Onbekend
Kasticket-ID De Lightspeed kasticket-ID die aan de transactie is gekoppeld
Bedrag Het geautoriseerde betalingsbedrag voor de transactie

Filters betalingstransactiesrapport

U kunt de resultaten van het transactiesrapport sorteren door het datumbereik, het filtertype, de zoekopdracht of de volgorde (oplopend en aflopend) van bepaalde kolommen aan te passen.

Datumbereik Kies een datum of datumbereik voor de resultaten van het transactiesrapport en selecteer Toepassen.
Filtertype Filter de resultaten van het transactiesrapport door de tags Status en/of Kaarttype van de betaling toe te passen. Selecteer Alle filters wissen om de filters te verwijderen.
Zoekopdracht Filter transacties door de laatste vier cijfers van het kaartnummer, de betalings-ID of het betalingsbedrag in te voeren in de zoekbalk.
Kolomvolgorde Sorteer de transacties (in oplopende of aflopende volgorde) door de kolomkoppen Datum & Tijd, Kaarttype, Status of Bedrag te selecteren.

Details betalingstransacties

Als een gebruiker een afzonderlijke Betalings-ID selecteert op de pagina Transactiesrapporten, opent dit de pagina met details betalingstransactie. Deze pagina biedt gedetailleerde informatie over de afzonderlijk geselecteerde transactie. Deze pagina heeft twee hoofdonderdelen: de betalingssamenvatting en de transactiedetails.

Betalingssamenvatting

Betaalmethode De betaalmethode die aan de transactie is gekoppeld zoals geconfigureerd in Manager (Lightspeed Payments).
Bedrag Het geautoriseerde bedrag voor de transactie.
Datum & tijd De datum en het tijdstip van de transactie, gebaseerd op de tijdzone die in de Bedrijfsinstellingen werd geconfigureerd.
Betalings-ID De unieke identificatiecode voor de transactie die automatisch door Lightspeed Payments wordt aangemaakt.
Kasticket-ID De Lightspeed kasticket-ID die aan de transactie is gekoppeld.
Tafelnaam De tafel die aan de transactie is gekoppeld.
POS-apparaat Het POS-apparaat dat de transactie heeft verwerkt.
Klant De klantgegevens die aan de transactie zijn gekoppeld.
Gebruiker De POS-gebruiker die aan de verwerking van de transactie is gekoppeld.

Transactiedetails

Type De betaalmethode van de transactie die aan de betaling (hier: verkoop) is gekoppeld.
Status De status van de betaling (hier: Goedgekeurd).
Geautoriseerd bedrag Het geautoriseerde betalingsbedrag voor de transactie.
Kaartmerk Het kaarttype dat aan de transactie is gekoppeld (hier: Visa).
Verborgen PAN Het verborgen kaartnummer dat aan de transactie is gekoppeld (alleen de laatste vier cijfers zijn zichtbaar).
Invoermethode De invoermethode van de betaling voor de transactie (d.w.z. contactloos [tap], inbrengen of doorheen halen).
Valuta Het valutatype dat in de transactie werd verwerkt.
Processorreferentie De unieke processoridentificatiecode die aan de betalingsfacilitator is gekoppeld.
Transactie-LSID De unieke transactie-identificatiecode die aan Lightspeed Payments is gekoppeld.

De volgende stap

Het Vereffeningsrapport begrijpen. Raadpleeg Het Vereffeningsrapport begrijpen.

Het betalingsschema voor vereffeningen begrijpen. Raadpleeg Betaald worden.