Beloningen

Zodra klanten voldoende punten hebben verzameld, kunnen ze deze inruilen voor beloningen. Klanten zullen via een tekstbericht op de hoogte worden gebracht als er een beloning beschikbaar is.

In de sectie Beloningen van de Lightspeed Loyalty Manager kunt u beloningen creëren en details configureren, zoals het aantal punten dat nodig is voor een beloning en op welke producten de beloning toegepast kan worden. Beloningen zijn onderverdeeld in twee categorieën: beloningen in punten en eenmalige beloningen.

Een nieuwe punten-voor-productbeloning creëren

Een punten-voor-productbeloning vereist dat een klant een bepaald aantal punten inruilt om punten voor een product te ontvangen of een korting op een product als beloning.

1. Ga naar Beloningen > Puntenbeloningen beheren in de Loyalty Manager.
  2. Klik op de +-knop naast Beloning toevoegen.
  3. Selecteer Punten voor product voor het Beloningstype.
  4. Voer een Beloningsnaam in.
  5. Voer optioneel een beschrijving in.
  6. Voer het aantal punten in dat een klant moet inruilen voor deze beloning.
  7. Beperk de beloning tot een groep klanten door ze in te voeren in het veld Groepen.

Producten aan een beloning in punten koppelen

Na het creëren van de beloning zal deze in de lijst met beloningen worden weergegeven. De volgende stap is het koppelen van producten waarvan u wilt dat de beloning van toepassing op is. U kunt meerdere producten aan een beloning koppelen.

1. Klik op de barcodeknop Barcode.png in de kolom met titel Product-ID‘s om de pop-up Product-ID‘s van beloningen bewerken te openen.
  2. Klik op Product-ID toevoegen.
  3. Voer de product-ID in.
  4. Selecteer ofwel Percentage of Euro‘s voor het type.
  5. Voer, voor het bedrag, het percentage van of het eurobedrag van de korting in die u op het product wilt aanbieden als een klant deze beloning inruilt. Voer, als u wilt dat het product gratis is, 100 voor het percentage in of voer het volledige bedrag van het product in voor het bedrag in euro.
    Opmerking: een korting in percentage of bedrag in euro op een product zal worden verrekend op de totale prijs van het product na btw.
  6. Klik op Opslaan.
  7. Herhaal dit voor ieder product dat u aan deze beloning wilt koppelen.

Een nieuwe eenmalige beloning creëren

Eenmalige beloningen zijn tijdelijke aanbiedingen. Bijvoorbeeld, een gratis dessert op de verjaardag van een klant.

1. Ga naar BeloningenEenmalige beloningen beheren in de Loyalty Manager.
  2. Klik op de +-knop om de pop-up Eenmalige beloning toevoegen te openen.
  3. Voer een Beloningsnaam in. Het Beloningstype is automatisch Punten voor product.
  4. Voer optioneel een beschrijving in.
  5. Selecteer voor de duur de tijd die klanten hebben om de beloning te claimen, vanaf het moment dat de melding naar hen verzonden is via een tekstbericht.

Producten aan eenmalige beloning koppelen

Producten worden aan eenmalige beloningen gekoppeld op dezelfde manier als beloningen in punten.

Beloningen bewerken

• Dubbelklik op het tekstvak en voer uw wijzigingen in om de naam, omschrijving, nodige punten om in te ruilen, toegewezen groepen of gekoppelde producten te bewerken.
  • Klik om de beloning in of uit te schakelen op de aan-uitknop.
  • Klik op de rode X om de beloning te verwijderen.

Opmerking: Modificators zijn inbegrepen in de beloningskorting. Als de beloning bijvoorbeeld een gratis product is en er zijn modificators gekoppeld aan dat product, zullen de modificators ook gratis zijn. Als de beloning een korting van 50% is, zal er ook een korting van 50% gelden voor de modificators.

Wat volgt

• Campagnes activeren om uw klanten de kans te geven van uw beloningen te profiteren.