Eenvoudig bestellen op een iPhone/iPod

Naast iPad-apparaten wordt Lightspeed POS ook ondersteund op iPhone- en iPod-apparaten.

1. Op het Tafelscherm in Restaurant POS klikt u op een tafel om aan een nieuwe bestelling te beginnen. Het Bestellingscherm verschijnt.
  2. Hoe u items toevoegt, hangt af van de instelling Toon alleen producten in de geselecteerde categorie. Zie Apparaatinstellingen.

• Indien ingeschakeld: de producten van de eerste categorie worden getoond. Om de categorieënlijst te bekijken, swipet u naar rechts en dan verticaal om door de categorieën te browsen. Selecteer een categorie om de producten ervan te bekijken.

• Indien uitgeschakeld: alle categorieën en de ermee verbonden producten worden getoond. Swipe naar beneden om de producten te overlopen.

3. Klik op een product en op de + knop om het toe te voegen aan de bestelling. U kunt de hoeveelheid van het item veranderen met de + en - knoppen.

U kunt ook producten toevoegen aan een bestelling door het ID van het product of de PLU te gebruiken. Zie Producten toevoegen aan een bestelling door product-IDs te gebruiken

4. Om de lijst van de bestelde items te herbekijken, swipet u naar rechts of klikt u op Bestelling bekijken.

5. Klik op Zend-bar of Zend-keuken om het voorbereidingsproces van de bestelling te starten. Nadat een bestelling naar de bar/keuken verstuurd werd, wordt die in de bestellingenlijst uitgegrijsd.

OPMERKING: als u gerechtennummers heeft opgegeven voor uw categorieën/producten, verschijnt een pop-up gerechten wanneer u een bestelling print naar de keuken. Voor meer informatie over de pop-up gerechten: zie Gerechten sorteren en opslaan. Nadat u de bestelling van de gerechten bevestigd of aangepast heeft, klikt u op Print om de bestelling naar de keuken te sturen.

6. Neem de betaling voor de bestelling aan. Zie Betalingen en fooien ontvangen.