Verifone gebruiken voor betalingsverwerking (UK)

Stel de draagbare Verifone VX 680 in om snel transacties onderweg te verwerken met Lightspeed Restaurant.

Let op het volgende wanneer je een Verifone VX 680-betaalterminal met Lightspeed Restaurant gebruikt:

• De Verifone VX 680 wordt momenteel alleen in het Verenigd Koninkrijk ondersteund.
  • De Verifone VX 680 heeft een touchscreen voor menunavigatie.

De installatie omvat het volgende:

Sluit de Verifone VX 680 (WiFi) terminal aan op je netwerk.

1. Verwijder en vervang de batterij van het apparaat voor een volledige herstart.
  2. Druk op de groene ENTER knop op het toetsenbord van de terminal om de terminal in te schakelen.
  3. Druk op SETUP  op het terminalscherm.
  4. Voer de systeem-ID in: 2580 standaard.
  5. Druk op NETWERKINSTELLINGEN.
  6. Druk op de pijl omlaag rechtsonder in het scherm.
  7. Druk op WIFI-INSTELLINGEN.
  8. Voer de SSID (naam van het WiFi-netwerk) in. OPMERKING: Om te schakelen tussen hoofdletters en kleine letters, druk je linksonder op ABC.
  9. Druk op ENTER.
  10. Druk op VERSLEUTELING.
  11. Selecteer, indien van toepassing, het type netwerkversleuteling. Bijvoorbeeld: WPA2.
  12. Druk op WPA-SLEUTEL.
  13. Voer de WPA-sleutel (WiFi-wachtwoord) in.
  14. Druk op ENTER om verder te gaan.
  15. Start het apparaat opnieuw op.
  16. Voer de login-ID en pincode in: 1234 is de standaard pincode.

Druk de informatie van de terminal af om de netwerkverbinding te bevestigen.

1. Open het hoofdmenu van de terminal.
  2. Druk op SYSTEEM.
  3. Druk op SYSTEEMINFO

De systeeminformatie drukt kassatickets af. Als er een IP-adres op de kassabon verschijnt, was je verbinding succesvol.

Maak Verifone-betalingstype aan in Restaurant Manager.

1. Log in bij de Restaurant Manager als admin-gebruiker.
  2. Tik op Betalingen > Betalingstypes.
  3. Tik op Betaling toevoegen.
  4. Wijs een naam toe voor je nieuwe betaling.
  5. Selecteer Verifone in het dropdown-menu Type.
  6. Tik op OK

Zie Betaalmethoden aanmaken voor meer informatie over het maken van speciale betaalmethoden.

Voeg Verifone toe als betaalterminal in Restaurant Manager.

1. Tik op Betalingen > Betalingsterminals.
  2. Tik op Verifone toevoegen.
  3. Wijs een naam toe aan de nieuwe Verifone VX 680-betaalterminal.
  4. Voer het IP-adres van de terminal, de login-ID en de pincode in.
  5. De terminal login-ID en pincode zijn standaard 1234.
  6. Tik op OK.

Wat is het volgende

Je bent nu klaar om betalingen te verwerken met je Verifone VX 680-terminal. Zie Betalingen en fooien aannemen.