Menu's aanmaken

U kunt een menu aanmaken met een vaste lijst van producten (Combomenu) of een menu waar de klant kiest uit een vooraf gedefinieerde lijst van keuzemogelijkheden (Keuzemenu). Voordat u een keuzemenu aanmaakt, moet u keuzemenugroepen aanmaken.

Een Combomenu aanmaken

Een Keuzemenu aanmaken

1. In Restaurant Manager klikt u op Producten > Product .
  2. Klik op de categorie om het nieuwe menu eraan toe te voegen.
  3. Klik op Combo toevoegen.
  4. Specificeer de instellingen en sla uw wijzigingen op.

• Naam
    • Id: ID van het menu
    • Keukennaam: naam weergegeven op tickets die voor de bar of keuken afgedrukt worden
    • Prijs: standaard wordt de prijs voor een Combomenu automatisch berekend op basis van de totale prijs van alle producten in het menu. Voor keuzemenu's wordt de prijs automatisch berekend op basis van de totale prijs van alle Keuzegroepen in het menu. U kunt de menuprijs bewerken nadat u het menu opgeslagen hebt. Zie Menuprijzen instellen.
    • Subproducten: selecteer de individuele producten voor een Combomenu of de Keuzegroepen voor een Keuzemenu.
    • Kleur: kleur toegewezen aan de menuknop op het Orderscherm
    • Afbeelding: afbeelding van het product

Het uploaden van afbeeldingen is alleen beschikbaar op computers. Het uploaden van afbeeldingen met behulp van een iPad of iPhone wordt niet ondersteund.

• Zichtbaar: bepaalt of het menu beschikbaar is voor selectie of niet

Geavanceerde opties

• Belastingtarief: belastingtarief voor het menu
    • Belastingtarief bij bezorging: belastingtarief voor het menu bij bezorging
    • Belastingtarief bij afhaling: belastingtarief voor het menu bij afhaling
    • Beschrijving: eventuele aanvullende menu-informatie
    • Kost: productkosten voor het menu
    • Getimede gebeurtenissen: Getimede gebeurtenissen die u aan alle keuzeproducten wilt toewijzen

• Voorraadbeheer inschakelen: in- of uitschakelen van het voorraadbeheer voor elk product in het menu. Wanneer het voorraadbeheer ingeschakeld is, wordt het voorraadniveau van het product bijgehouden en op rapporten weergegeven. Wanneer het uitgeschakeld is, wordt het voorraadniveau van het product gereset op nul, het voorraadniveau van het product wordt niet bijgehouden en niet op rapporten weergegeven. U kunt ook globale Uitschakeling voorraadbeheer gebruiken (zie Globale voorraadinstellingen) om het voorraadbeheer voor alle producten uit te schakelen op hetzelfde moment.

Door het uitschakelen van het voorraadbeheer wordt het voorraadniveau van het product op nul (0) gereset. Als u het reset, kunt u het vorige voorraadniveau niet ophalen.
    • Voorraad: voorraadniveau voor het menu
    • Barcode: barcode van het menu.