Combo’s en keuze - combo’s met keuzes creëren

Je kan een combo met keuzes creëren in Restaurant Manager om klanten een combo aan te bieden met meerdere gangen en een keuze aan items binnen elke gang. Een voorbeeld van een combo met keuzes is:

• Drank: cola, water of koffie
  • Bijgerecht: frietjes, salade of koolsla
  • Hoofdgerecht: hamburger, brood of macaroni met kaas

Creëer eerst keuzes als producten. Vervolgens kan je een combo creëren en deze keuzes als subproducten aan de combo toevoegen. OPMERKING: Om te voorkomen dat de keuzes als menu-items in het verkooppunt restaurant worden weergegeven, vink je het vakje Zichtbaar in het popup-venster Keuzeproduct uit.

Als je een combo met keuzes toevoegt aan een bestelling in verkooppunt restaurant, verschijnt er een popup-venster die vraagt om een keuze te maken voor elke gang in de combo.

Een keuze creëren

1. Klik in Restaurant Manage op Producten > Product.
  2. Klik op de categorie waarin je de keuze wilt creëren.
  3. Klik op Keuze toevoegen.
  4. Bepaal de instellingen en sla uw wijzigingen op.Lunch_Starter_Choice.png

Instellingen

NAAM

Naam van de keuze.

ID ID van de keuze. Deze wordt automatisch gegenereerd wanneer u opslaat.
NAAM VAN DE KEUKEN Naam die wordt weergegeven op de tickets die worden afgedrukt aan de toog of in de keuken.
PRIJS Prijs van het keuzeproduct Dit is automatisch ingesteld als de prijs van het goedkoopste item binnen de keuzegroep.
SUBPRODUCTEN

Selecteer de producten in de keuzegroep.

KLEUR

De kleur die is toegewezen aan de menuknop op het scherm bestellingen.

AFBEELDING

Productafbeelding. Het is niet noodzakelijk om een afbeelding voor een keuze toe te voegen.

ZICHTBAAR

Vink deze instelling uit om te voorkomen dat de keuze wordt weergegeven als een gewoon menu-item in het verkooppunt restaurant.

Geavanceerde opties

BESCHRIJVING

Kan toegevoegd worden om bijkomende productinformatie te geven.

KOSTEN Kosten van de producten in de keuzegroep.
GETIMEDE GEBEURTENISSEN

Kan gebruikt worden om getimede gebeurtenissen aan de keuze toe te wijzen.

VOORRAAD Voorraad voor de gekozen groep.
VOORRAAD HANDHAVEN Verschijnt enkel als voorraadbeheer ingeschakeld is (zie Voorraadinstellingen). Als deze optie ingeschakeld is, kan het item in de keuzegroep niet besteld worden als de voorraad van één van de items in de groep nul (0) of minder is.
BARCODE Barcodemenu.

Een combo met keuzes creëren

1. Klik in Restaurant Manager op Producten > Product.
  2. Klik op de categorie waaraan je de combo wilt toevoegen.
  3. Klik op Combo toevoegen.
  4. Bepaal de instellingen en sla uw wijzigingen op.

Instellingen

NAAM

Naam van de combo.

ID ID van de combo. Deze wordt automatisch gegenereerd wanneer u opslaat.
NAAM VAN DE KEUKEN

Naam die wordt weergegeven op de tickets die worden afgedrukt aan de toog of in de keuken.

PRIJS De basisprijs voor een combo met keuzes is automatisch ingesteld als de totale som van de goedkoopste opties in elke keuzegroep. Als de combo echter aan een andere bestelling wordt toegevoegd en de klant de duurde optie heeft gekozen, wordt de prijs overeenkomstig aangepast. Je kan prijzen bewerken nadat je het menu hebt opgeslagen. Zie  comboprijzen bewerken.
SUBPRODUCTEN Selecteer de keuzes voor de combo.
KLEUR De kleur die is toegewezen aan de knop van de combo op het scherm bestellingen.
AFBEELDING

Afbeelding van de combo.

ZICHTBAAR

Bepaalt of de combo zichtbaar is voor selectie in het verkooppunt restaurant.

Geavanceerde opties

BTW-TARIEF

BTW-tarief voor het menu.

LEVERINGSTAKSTARIEF Leveringstakstarief voor het menu.
AFHAALTAKSTARIEF Afhaaltakstarief voor het menu.
BESCHRIJVING Optionele extra menu-informatie.
KOSTEN Kosten van de producten in de combo.
GETIMEDE GEBEURTENISSEN Kan gebruikt worden om getimede gebeurtenissen aan de combo toe te wijzen.
VOORRAADBEHEER INSCHAKELEN

Schakel voorraadbeheer voor elke keuze in de combo in of uit. Indien ingeschakeld wordt de voorraad van de keuzes in de combo opgevolgd en verschijnt deze op rapporten en in de Restaurant POS. Indien uitgeschakeld, wordt de voorraad van de keuzes naar 0 gereset, wordt de voorraad niet opgevolgd en verschijnt deze niet op rapporten en in de Restaurant POS. Je kan ook het voorraadbeheer voor alle producten op hetzelfde moment uitschakelen (zie  Voorraadinstellingen).

Het voorraadbeheer uitschakelen reset de voorraad van de keuzes naar nul (0). Als je dit reset, kan je het vorige voorraadniveau niet herstellen.

VOORRAAD Voorraad voor de combo.
BARCODE Barcodemenu.