Ingrediënten aanmaken

U kunt zo veel ingrediënten aanmaken als u wilt. Elk ingrediënt kan een uniek eenheidstype hebben zoals sneetjes, gram of theelepels naargelang uw noden. Vervolgens kunt u ingrediënten aan producten toewijzen.

1. Op de pagina Producten in Restaurant Manager klikt u op Ingrediënten > Ingrediënten toevoegen.

2. Klik op Ingrediënten toevoegen.
  3. Specificeer de instellingen en sla uw wijzigingen op.

• Naam
    • SKU: SKU van het ingrediënt.
    • Eenheidstype: selecteer een eenheid uit de lijst of typ een eenheid in het tekstveld om een ​​aangepaste eenheid toe te voegen aan de lijst. Wanneer u ingrediënten aan producten toewijst, is de kleinste hoeveelheid die u kunt toewijzen 1. Bijgevolg moet u een eenheid selecteren die de kleinste hoeveelheid vertegenwoordigt met een kwantiteitswaarde van 1 voor het ingrediënt. Als u bijvoorbeeld het ingrediënt gehakt hebt dat gemeten wordt als een kwartpond in hamburger 1 en een halfpond in hamburger 2, moet u kwartpond selecteren voor het ingrediënt. Zo kunt u een ingrediëntwaarde van 1 aan hamburger 1 en een waarde van 2 aan hamburger 2 toewijzen.
    • Klik op Eenheidstypes beheren om eenheden in de lijst te wissen. Klik op de naam van het geselecteerde Eenheidstype om het aan te passen of een nieuwe toe te voegen.
    • Kost: voer de kosten in voor een hoeveelheid van 1 op basis van het gekozen eenheidstype. U kunt het Ingrediëntenrapport gebruiken om de totale kosten te volgen van de ingrediënten die binnen een bepaalde periode verkocht worden.

Geavanceerd

• Leverancier: leverancier van wie u het ingrediënt koopt
    • Contactgegevens leverancier: contactgegevens voor de leverancier
    • Barcode: barcode van het ingrediënt
    • Zichtbaar: deze optie is bedoeld voor toekomstig gebruik.

Wat volgt

Wijs het ingrediënt toe aan een product. Zie Ingrediënten aan producten toewijzen.