Printersjablonen aanmaken

Nadat u uw printers toegevoegd heeft in Restaurant Manager (zie Printers toevoegen), wijst u een printersjabloon toe aan elke printer. Printersjablonen bepalen de lay-out en de functionaliteit van uw printacties. Indien u bijvoorbeeld twee kasticketprinters en twee keukenprinters hebt, moet u twee kasticketsjablonen en twee keukensjablonen hebben, die toegewezen zijn aan hun respectieve printers. Een printer in Restaurant Manager kan ook een virtuele printer zijn voor het mailen van kastickets en facturen. Als u Mail klant en Mail gebruiker printers hebt aangemaakt, maakt u een sjabloon aan voor elke printer.

Een printersjabloon aanmaken

1. In Restaurant Manager klikt u op de tab Printersjabloon in het scherm Printers.
  2. Kies een sjabloon of klik op Sjabloon toevoegen.

3. Specifieer de instellingen en klik op OK.

INSTELLINGEN
Naam Maak een naam aan voor het sjabloon.
Type

Dit is de functie of het doel van het sjabloon.

Als het type bijvoorbeeld ingesteld is als Keuken, zullen bestellingen geprint naar uw keuken dit sjabloon gebruiken.

Keuken: stel het sjabloontype in als Keuken, en wijs het sjabloon toe aan de printer die door uw keuken gebruikt wordt om bestellingen te ontvangen. Voor Belgische FDM-gebruikers functioneert dit op dezelfde manier als het gewone keukensjabloon, behalve dat Dit is geen geldig btw-kasticket  onderaan op het ontvangstbewijs verschijnt.
Bar: stel het sjabloontype in als Bar, en wijs het sjabloon toe aan de printer die door uw bar gebruikt wordt om bestellingen te ontvangen. Voor Belgische FDM-gebruikers functioneert dit op dezelfde manier als het gewone Barsjabloon behalve dat Dit is geen geldig btw-kasticket onderaan op het ontvangstbewijs verschijnt.
Kasticket: stel het sjabloontype in als Kasticket, en wijs het sjabloon toe aan de printer die gebruikt wordt als uw printer voor kastickets. Voor Belgische FDM-gebruikers is dit niet het gefinaliseerde btw-kasticket. Dit is geen geldig btw-kasticket verschijnt onderaan op het kasticket. Het gefinaliseerde BTW-kasticket heeft het fiscale printersjabloon nodig.
Fiscaal (alleen voor Belgische FDM-gebruikers): dit sjabloon wordt gebruikt voor het officiële btw-kasticket wanneer een betaling gefinaliseerd wordt. Dit is een geldig btw-kasticket met de nodige FDM-handtekening.
E-mail kasticket: stel het sjabloontype in als E-mail kasticket, en wijs het toe aan een virtuele printer die gedefinieerd is als ofwel E-mail klant ofwel E-mail gebruiker,
E-mail facturen: stel het sjabloontype in als E-mail factuur, en wijs het sjabloon toe aan de virtuele printer die toegewezen is aan E-mail klant.
Print factuur: klantenfacturen tonen de onbetaalde kastickets op de tab van een klant. Om klantenfacturen aan te maken, maakt u een sjabloon Factuur printen aan en stelt u het sjabloontype in als Factuur printen. Paginagrote klantenfacturen kunnen alleen geprint worden met een printer waarop AirPrint ingeschakeld is. Als u een Airprint printer gebruikt, wijst u het sjabloon toe aan de printer die toegewezen is als AirPrint. Zie Instellen Apple AirPrint functionaliteit.
Printer Wijs het sjabloon toe aan de corresponderende printer (zie Printers toevoegen).
URL van het logo Upload de afbeelding die u weergegeven wilt zien bovenaan op het ticket (aanbevolen voor kastickets). Bijvoorbeeld het logo van uw bedrijf.
URL van de afbeelding onderaan Upload de afbeelding die u weergegeven wilt zien onderaan op het ticket.
Titeltekst Titel weergegeven op uw ticket. Deze wordt onder het logo weergegeven (aanbevolen voor kastickets).
Begroetingstekst Tekst weergegeven onder de prijs (maximaal 500 karakters).
Promotietekst Tekst weergegeven onder de begroetingstekst (maximaal 1000 karakters).
Toon onderneming Schakel dit in om informatie over de onderneming weer te geven, zoals naam, adres, website en btw-nummer.
Kies lay-out

Wijst regiospecifieke lay-outinstellingen toe, aangepast aan lokale normen en valuta's.

Fontnaam Stel de font in voor de producten op het ticket.
Fontgrootte Stel de fontgrootte in voor de producten op het ticket.
Geprinte kopieën Aantal kopieën dat geprint moet worden.
Naam grote font Font gebruikt voor de kop- en voettitel op het ticket.
Grootte grote font Fontgrootte gebruikt voor de kop- en voettitel op het ticket.
Naam kleine font Font gebruikt voor de informatie in kleine letters over de onderneming op het ticket.
Grootte kleine font Fontgrootte gebruikt voor de informatie in kleine letters over de onderneming op het ticket.
Breedte itemnummer  Breedte van de kolom waarin de itemcodes worden weergegeven. Als u het nummer van het item niet wilt weergeven, voert u -1 in.
Breedte prijs Breedte van de kolom waarin de prijs wordt weergegeven.
Toon totale prijs Schakel dit in om de totale prijs weer te geven op het ticket.
Toon info kelner Schakel dit in om de naam van de kelner en het tijdstip waarop de tafel geopend werd op het ticket weer te geven.
Signaalaccessoire  Schakel dit in als er een apparaat zoals een buzzer verbonden is met uw printer.
Toon volgnr. Schakel dit in om een volgnummer weer te geven op het ticket.
Toon gratis producten Indien dit niet ingeschakeld is, worden producten met een prijs van 0 niet afgedrukt op tickets.
Toon gratis modificators Indien dit niet ingeschakeld is, worden modificators met een prijs van 0 niet weergegeven op kastickets.
Toon btw Schakel dit in om de btw weer te geven (aanbevolen voor kastickets).
Gelinkte categorieën Aan de sjablonen van bar- en keukenprinters kunt u categorieën toewijzen. Zie Categorieën toewijzen aan printers

Extra ruimte toevoegen bovenaan op bar- en keukenkastickets

Als u een railing gebruikt in uw keuken of bar, wilt u misschien extra witte ruimte toevoegen bovenaan op de tickets. Om dat te doen, kunt u ofwel de proefafstandshouder gebruiken, of er zelf een aanmaken.

1. In het scherm Printersjabloon klikt u op het aan te passen printersjabloon.
  2. Klik op Afbeelding toevoegen bij de optie Url logo.
  3. Kies de afbeelding die u wilt uploaden en klik op Upload.
  4. Selecteer de geüploade afbeelding en klik op OK. De afbeelding is toegevoegd bovenaan het sjabloon.

Proefafstandshouder

Als u de afbeelding van onze proefafstandshouder wilt gebruiken, sla die dan op op uw computer en upload ze als de logo url.