Over geldlades en gebruikersportefeuilles

Met geldlades kun je je cashflow bijhouden en rapporteren. Als het iOS-apparaat dat je gebruikt om Restaurant POS-bestellingen te verwerken niet is toegewezen aan een fysieke geldlade, dan wordt de cashflow verbonden aan de gebruiker die bestellingen verwerkt. In dit geval is de geldlade virtueel en wordt deze een gebruikersportefeuille genoemd. Gebruikersportefeuilles worden automatisch aangemaakt voor gebruikers. Fysieke geldlades zijn verbonden met je kasticketprinter en krijgen vervolgens een naam toegewezen in Restaurant Manager voor rapportagedoeleinden.

Als je een gemeenschappelijke kas gebruikt binnen je bedrijf, dan is het een goed idee om een geldlade te configureren. Als je POS-gebruikers hun eigen kas kunnen beheren tijdens een shift, kun je in plaats daarvan kiezen voor gebruikersportefeuilles.

Luxe geldlade

Een fysieke geldlade verbinden

Geldlades worden door middel van een RJ11-naar-RJ45-kabel met een kasticketprinter verbonden. Als de geldlade met je kasticketprinter is verbonden, klapt de geldlade open telkens wanneer er een kasticket wordt geprint.

• Raadpleeg Geldlades configureren voor meer informatie over het verbinden van de geldlade met je printer.
  • Raadpleeg Over printen voor meer informatie over het configureren van je kasticketprinter.

Geldlade-instellingen configureren in Restaurant Manager

Maak geldlades aan in Restaurant Manager om je cashflow bij te houden en te rapporteren. Wijs vervolgens een geldlade toe aan een apparaat met behulp van Restaurant POS.

Geldlades gebruiken in Restaurant POS

Geldlades houden de cashflow bij en bewaren deze. De lades kunnen worden geopend en gesloten vanaf je Lightspeed Restaurant POS-apparaat. Lees meer over het gebruik van geldlades met Restaurant POS: