De Star SP 700 LAN-printer configureren

De Star SP 700-printer is een matrixprinter. De afdrukken van de SP 700 zullen niet verkleuren door warmte, in tegenstelling tot afdrukken van thermische printers. Hierdoor zijn deze printers bij uitstek geschikt voor printen in warme ruimtes, zoals keukens. Gezien deze printers lawaai kunnen maken, bevelen wij aan om ze te gebruiken om ordertickets te printen op een plek waar het niet storend is voor de gasten in het restaurant.

De Star SP 700 is geschikt voor een rood en zwart inktlint, waardoor deze ook geschikt is voor de POS-configuratie-instelling Print sub-items in rode inkt.

Wat u nodig hebt

Zorg ervoor dat u de onderstaande benodigdheden heeft, voordat u begint met het instellen van uw printer:

Hardware

Star SP 700-kasticketprinter Star SP 700 kasticketprinter
Inktlint Star SP700 Inktlint
Papierrol Star SP700 Papierrol

Aansluitkabels

De ethernetkabel wordt niet meegeleverd, u dient deze apart te bestellen. Zorg ervoor dat de ethernetkabel lang genoeg is om vanuit de internetrouter bij de printer te kunnen komen.

Stroomkabel Stroomkabel
Ethernetkabel Ethernetkabel

De Star SP 700 configureren

Verbind de printer met een netwerk en sluit de printer aan op de stroom.

Om uw printer te verbinden, heeft u de bijbehorende stroomkabel en een ethernetkabel nodig.

De printer dient te worden aangesloten op dezelfde router als de router die uw POS-apparaat van internet voorziet, zodat beide apparaten op hetzelfde netwerk zijn aangesloten.

1. Steek de stroomkabel in de printer.
  2. Steek het andere uiteinde van de stroomkabel in een elektrische stroomvoorziening, bijvoorbeeld een stopcontact.
  3. Sluit de ethernetkabel aan op de poort "100/10 BASE" op uw printer.
  4. Steek het andere uiteinde van de kabel in de ethernetpoort op uw router.De stroom- en ethernetaansluiting op de Star SP 700

Plaats het inktlint

1. Draai de knop op de inktlintcassette met de klok mee en zorg ervoor dat het lint strak staat om te voorkomen dat het lint verdraait als de cassette in de printer wordt geplaatst.
  2. Open de voorkant van de printer.
  3. Plaats de inktlintcassette (met de knop naar boven) in de printer, zodat het lint achter de printkop zit, gericht op de papiertoevoer. Duw op de cassette totdat deze vastklikt.Inktlint geplaatst in de Star SP 700
  4. Zodra de cassette op de juiste plek zit, draait u opnieuw aan de knop op de cassette om ervoor te zorgen dat het lint zo strak mogelijk staat.
  5. Sluit de voorkant van de printer.

Plaats een papierrol

1. Open de achterkant van de printer door de hendel aan de rechterkant van u af te duwen. Til de klep op.
  2. Plaats de papierrol zodat het einde vanaf de onderkant wordt ingevoerd. Zorg ervoor dat u de papierrol strak houdt, zodat het niet uitrolt. Plaats de papierrol in de Star SP 700
  3. Trek het papier naar buiten langs de snijder aan de voorkant van de printer.
  4. Duw de deksel naar beneden om deze dicht te klikken.
  5. Zet de printer aan en druk op de invoerknop om de printer te testen en ervoor te zorgen dat het papier correct wordt ingevoerd. Zodra de printer begint met printen laat u de invoerknop los en scheurt u het overtollige papier af.

Zoek het IP-adres van uw printer op.

Om uw printer en POS met elkaar te verbinden heeft u het IP-adres van de printer op uw netwerk nodig. Om dit IP-adres te vinden print u de zelftestpagina:

1. Zet de printer uit.
  2. Houd de invoerknop ingedrukt.
  3. Zet de printer aan terwijl u de invoerknop ingedrukt houdt.
  4. Wacht totdat het apparaat begint met printen en laat dan de invoerknop los.
  5. Zodra de eerste pagina is geprint, drukt u nogmaals op de invoerknop.

Aan de onderkant van de tweede pagina staat Current IP Parameters Status. Bewaar deze pagina en schrijf het IP-adres op. Dit zal later worden gebruikt.

IP-adresinstelling van de Star SP 700

Als in de Current IP Parameters staat dat het IP-adres 0.0.0.0 is, heeft uw printer geen verbinding kunnen maken met het netwerk. Controleer of de ethernetkabel goed verbonden is met de printer en de router, of probeer een andere ethernetpoort op uw router en herhaal de bovenstaande stappen.

De printer aan Restaurant Manager toevoegen

Controleer voordat u uw printer aan Restaurant Manager toevoegt of uw iPad verbonden is met hetzelfde netwerk als uw printer. Als zowel uw iPad als uw printer verbonden zijn met hetzelfde netwerk:

1. Log in bij Restaurant Manager met uw Lightspeed Restaurant-inloggegevens.
  2. Selecteer in het navigatiemenu Printing Printers.
  3. Tik rechtsboven op Nieuwe printer toevoegen.
  4. Geef de printer een naam (wij bevelen aan om de printer naar de functie of locatie te vernoemen, bijvoorbeeld Star SP 700-printer of Printer keuken). Optioneel: Geef een beschrijving voor de printer.
  5. Kies het type en model van de printer uit de opties in het vervolgkeuzemenu.
  6. Vul het IP-adres van de printer in het juiste veld in.
    Opmerking: Lightspeed Restaurant kan alleen verbinding maken met uw printer als het toegewezen IP-adres van de printer (zoals verkregen in sectie 4) overeenkomt met het IP-adres dat in Restaurant Manager is ingevoerd.
  7. Klik op Opslaan om te voltooien. Star SP700 Nieuwe printer toevoegen.png

Een kasticket als test printen

Als de stappen hierboven zijn voltooid, kunt u inloggen op uw Lightspeed Restaurant-app, uw instellingen opnieuw laden en een kasticket als test printen om er zeker van te zijn dat uw printer is verbonden.

1. Tik in de Restaurant POS-app op Statusvoorbeeld (vier stipjes op de navigatiebalk).
      2. Tik op het pictogram voor opnieuw laden Opnieuw laden.pngom het apparaat te synchroniseren met de meest recente backoffice-instellingen.
      3. Selecteer in het hoofdscherm je gebruikersprofiel.
      4. Klik op Instellingen in de navigatiebalk.
      5. Tik op Printerbeheer.
      6. Zoek de naam van de printer waarvan u een kasticket als test wilt ontvangen.
      7. Tik op Printtest.
        Star SP700 POS-apparaat printtest.png

Zodra u een kasticket als test heeft geprint, kunt u uw Star SP 700 LAN-printer gaan gebruiken om tickets te printen vanaf uw POS-apparaat.

Probleemoplossing

Als uw kasticket niet werd geprint, of u ondervindt problemen met het instellen van uw printer, volg dan deze probleemoplossingstappen:

1. Zet de printer uit en koppel de printer los.
  2. Wacht een paar seconden, sluit de printer weer aan en zet de printer aan.
  3. Controleer of de inktcassette en de papierrol correct zijn ingevoerd door de bovenstaande stappen te volgen.
  4. Controleer of de printer en uw iPad op hetzelfde netwerk zijn aangesloten en dat het IP-adres niet 0.0.0.0. is. Volg deze stappen om het correcte IP-adres te krijgen, als dit wel het geval is.
  5. Controleer of de printer is geconfigureerd met het correcte IP-adres en het correcte stuurprogramma in Restaurant Manager.

Werkt het nog steeds niet? Neem contact op met onze Support-afdeling.

Wat nu?

Kastickettemplates bewerken

Ga naar ons artikel "Kastickettemplates bewerken" voor meer informatie over het aanpassen van de lay-out van uw kas- en productietickets.

Meer informatie

Printprofielen beheren

Geef uw Star SP 700-keukenprinter de opdracht om kastickets te printen door de printer te koppelen aan het printprofiel van uw keuken.

Meer informatie