Uw wachtwoord opnieuw instellen

Het overkomt de besten: soms vergeet u het vereiste wachtwoord om in te loggen bij uw Lightspeed Restaurant-account. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u uw Lightspeed-wachtwoord veilig en gemakkelijk bijwerkt. In dit artikel leert u het volgende:

1. Beste werkwijzen voor het inloggen bij de Restaurant POS-app
  2. Uw beheerderswachtwoord opnieuw instellen
  3. Een uniek wachtwoord of unieke PIN van een POS-gebruiker opnieuw instellen

Beste werkwijzen voor het inloggen bij Lightspeed Restaurant

Er worden een beheerders-e-mailadres en -wachtwoord gebruikt om in te loggen bij uw Lightspeed Restaurant-account, zowel bij de Restaurant Manager-backoffice als de Restaurant POS-app. Het e-mailadres dat wordt gebruikt om in te loggen bij Lightspeed Restaurant is hetzelfde e-mailadres dat u heeft gebruikt om u aan te melden bij Lightspeed Restaurant. Omdat dit e-mailadres en wachtwoord worden gebruikt om toegang te krijgen tot uw Lightspeed Restaurant-account, noemen we deze uw beheerders-e-mailadres en -wachtwoord.

Om een gebruikerssessie te openen op de Restaurant POS-app, kan een wachtwoord of PIN van een POS-gebruiker worden gebruikt. Er kan een uniek wachtwoord of unieke PIN van Restaurant Manager worden toegewezen aan POS-gebruikers. Deze wordt gebruikt om de toegang van de POS-gebruiker tot Lightspeed Restaurant te verifiëren. Houd er rekening mee dat uw account al moet zijn ingelogd bij de Restaurant POS-app (met uw beheerders-e-mailadres en -wachtwoord), zodat POS-gebruikers vervolgens een sessie kunnen openen met hun gebruikerswachtwoord of PIN.

Als het beheerders-e-mailadres en/of beheerderswachtwoord onjuist is als u inlogt bij de Restaurant POS-app, kunt u een waarschuwingsbericht voor Ongeldige inloggegevens van gebruiker ontvangen. Als u dit bericht ziet:

• Houd er rekening mee dat wachtwoorden 8 tekens moeten bevatten, waaronder ten minste één hoofdletter, één kleine letter, één speciaal teken en één cijfer.
  • Wees voorzichtig dat u geen extra spatie vooraan of achteraan uw beheerdersinloggegevens toevoegt.
  • Houd er rekening mee dat het veld gebruikersnaam het beheerders-e-mailadres moet bevatten dat gebruikt is om u aan te melden bij Lightspeed Restaurant.

Als u uw beheerderswachtwoord bent vergeten waarmee u kunt verbinden met Lightspeed Restaurant, selecteert u de knop Wachtwoord wijzigen op het waarschuwingsscherm Ongeldige inloggegevens van gebruiker (voor versie 7.38 en hoger van de Restaurant POS-app) of gaat u naar Lightspeedhq.com. Raadpleeg Uw beheerderswachtwoord opnieuw instellen hieronder voor meer informatie over het opnieuw instellen van uw wachtwoord voor Lightspeedhq.com.

Uw beheerderswachtwoord opnieuw instellen

Er worden een beheerders-e-mailadres en -wachtwoord gebruikt om in te loggen bij uw Lightspeed Restaurant-account (zowel bij de Manager als de POS-app). Uw beheerders-e-mailadres is hetzelfde e-mailadres dat u heeft gebruikt om u aan te melden bij Lightspeed Restaurant. Als u het beheerderswachtwoord vergeet, stel dit dan eenvoudig opnieuw in door een wachtwoordresetlink naar uw beheerders-e-mailadres te sturen.

Het beheerderswachtwoord opnieuw instellen:

1. Open uw browser en ga naar Lightspeedhq.com.
  2. Selecteer Login rechts bovenaan de pagina.
  3. Selecteer Restaurant als het producttype van Lightspeed.
  4. Selecteer vanuit de loginpagina de link Wachtwoord vergeten? onder de inloggegevens.
  5. U wordt gevraagd om uw beheerders-e-mailadres in te voeren. Dit is hetzelfde e-mailadres dat u heeft gebruikt om u aan te melden voor Lightspeed Restaurant.
  6. Zodra u uw beheerders-e-mailadres van Lightspeed heeft toegevoegd, selecteert u Inloggen. Er worden instructies voor het wijzigen van uw wachtwoord verzonden naar dit beheerders-e-mailadres.
  7. Ga naar de inbox van uw beheerderse-mail en open de e-mail van Lightspeed genaamd Uw wachtwoordresetlink van Lightspeed Restaurant
  8. Selecteer de knop Wachtwoord nu opnieuw instellen in het e-mailbericht.
  9. U wordt doorgeleid naar een veilige pagina om een nieuw beheerderswachtwoord in te voeren. Houd er rekening mee dat uw beheerderswachtwoord 8 tekens moet bevatten, waaronder één hoofdletter, één kleine letter, één speciaal teken en één cijfer.
  10. Als u een nieuw beheerderswachtwoord heeft ingevoerd, selecteert u Opnieuw instellen onderaan de pagina. U ontvangt een bevestigingsbericht waarin staat dat het opnieuw instellen van uw wachtwoord is gelukt.
  11. Bewaar uw wachtwoord op een veilige plaats.
  12. Log in bij Restaurant Manager of de Restaurant POS-app met uw bijgewerkte beheerderswachtwoord.

OPMERKING: Als u uw beheerderswachtwoord bent vergeten waarmee u met de Lightspeed Restaurant POS-app kunt verbinden, selecteert u de knop Wachtwoord wijzigen op het waarschuwingsscherm Ongeldige inloggegevens van gebruiker (voor versie 7.38 of hoger van de Restaurant POS-app). Nadat u deze knop heeft geselecteerd, wordt u automatisch doorgeleid naar Lightspeedhq.com om uw beheerderswachtwoord bij te werken.

OPMERKING: Als u een Liteserver heeft en uw beheerderswachtwoord opnieuw wilt instellen, kan dat alleen als de Liteserver online is en een stabiele internetverbinding heeft.

OPMERKING: Nadat u uw beheerderswachtwoord heeft bijgewerkt, moet u opnieuw inloggen op alle iOS-apparaten met behulp van de Lightspeed Restaurant POS-app. Om uit te loggen van de Restaurant POS-app, selecteert u op het Gebruikersscherm Tools > Account > Afmelden van account. Log in met uw beheerderse-mailadres en bijgewerkte beheerderswachtwoord.

Een uniek wachtwoord of unieke PIN van een POS-gebruiker opnieuw instellen

Om een gebruikerssessie te openen op de Restaurant POS-app, kan een wachtwoord of PIN van een POS-gebruiker worden gebruikt. Een wachtwoord is een unieke combinatie van tekens en een PIN is een viercijferige toegangscode die is geconfigureerd door een beheerder van Restaurant Manager. Houd er rekening mee dat uw account al moet zijn ingelogd bij de Restaurant POS-app (met uw beheerders-e-mailadres en -wachtwoord), zodat POS-gebruikers vervolgens een sessie kunnen openen met hun gebruikerswachtwoord of PIN.

Een wachtwoord of PIN van een POS-gebruiker aanmaken of bewerken:

1. Log in bij Restaurant Manager door naar Lightspeedhq.com > Login> Restaurant te navigeren. Gebruik uw beheerders-e-mailadres en -wachtwoord om in te loggen.
  2. Als u bent ingelogd bij Manager, navigeert u naar de pagina Gebruikers > Gebruikers.
  3. Selecteer de POS-gebruiker die u wilt bijwerken.
  4. Selecteer vanuit het pop-upvenster Wachtwoord wijzigen of PIN wijzigen.
  5. Werk het wachtwoord of de PIN van de gebruiker bij. Als u klaar bent met bijwerken, selecteert u OK om uw wijzigingen op te slaan.
  6. Bewaar deze informatie veilig, maar zorg ervoor dat de POS-gebruiker weet wat zijn/haar wachtwoord of PIN is. De gebruiker heeft deze informatie namelijk nodig om toegang te krijgen tot de Restaurant POS-app.

OPMERKING: Als het toegangstype van de POS-gebruiker is ingesteld op Restaurant POS en Manager, hebben gebruikers een uniek wachtwoord nodig van 8 tekens, waaronder ten minste één hoofdletter, één kleine letter, één speciaal teken en één cijfer. Een PIN-code is optioneel.

OPMERKING: Als het toegangstype van de POS-gebruiker is ingesteld op Restaurant POS, zijn zowel een wachtwoord als PIN optioneel, maar worden ze wel sterk aangeraden.